Jump to content
amprenta

Reþeaua wireless poate spune multe despre voi

Recommended Posts

Prin simpla pornire a unui laptop cu Wi-Fi puteþi furniza atacatorilor foarte multe informaþii, atât despre computer cât ºi despre dumneavoastrã. Imediat ce computerul porneºte, acesta verificã dacã în zonã sunt disponibile servicii de reþea wireless.

Chiar dacã ulterior capabilitãþile wireless sunt dezactivate, un atacator ar fi avut suficient timp pentru a culege date interesante. Informaþii mult mai detaliate pot fi interceptate dacã laptop-ul este conectat la un punct de acces, mai ales dacã acesta nu este securizat.

Totuºi, utilizatorii continuã sã expunã din proprie iniþiativã informaþiile personale prin folosirea laptop-urilor în aeroporturi."

Existã multe instrumente care permit ascultarea traficului wireless. Acestea pot intercepta nume de utilizatori ºi parole pentru conturile e-mail ºi programele de mesagerie instant, ca ºi datele transmise cãtre site-uri web care nu sunt securizate. La întalnirea anualã a hackerilor DEFCON , sunt afiºate liste cu credenþiale interceptate pe aºa zise "panouri ale oilor".

Errata a dezvoltat un sniffer de reþea care poate intercepta traficul folosind 25 de protocoale, printre acestea numãrându-se cele folosite de aplicaþiile client de mesagerie instant precum ºi HTTP, SNMP, DHCP ºi DNS. Astfel, sniffer-ul poate intercepta adresele IP, datele vehiculate de instrumentele de management a reþelelor, traficul web ºi datele introduse în cadrul paginilor web.

„Am creat acest instrument pentru cã în general utilizatorii nu au nici cea mai vagã idee cât de multe informaþii expun în mod public” a declarat un reprezentant Errata. Instrumentul va fi lansat în curând pe site-ul Black Hat ºi va putea fi rulat de orice utilizator care dispune de un card wireless. Errata intenþioneazã sã publice ºi codurile sursã pe site-ul sãu web. Sniffer-ul Errata este superior celorlalte programe existente, cum ar fi Kismet sau Ethereal, prin numãrul de protocoale care pot fi interceptate.

În timpul conferinþei Black Hat echipa Errata a interceptat parola ºi numele de utilizator folosite de un reporter din sala ºi le-au afiºat pe ecran. De asemenea, folosirea VPN (Virtual Private Network) permite stabilirea unor conexiuni ceva mai sigure. La router-ele wireless, WPA - Wi-Fi Protected Access oferã un nivel de securitate superior WEP - Wired Equivalent Privacy.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...