Surge Posted April 15, 2012 Report Posted April 15, 2012 (edited) Am codul asta:<?phpsession_start();include("conectare.php");include("page_top.php");include("meniu.php");$cuvant=$_GET['cuvant'];?><td align"top"><h1>Rezultatele cautarii</h1><p>Textul cautat: <b><?php print $cuvant?></b></p><b>Autori</b><blockquote><?php$sql="select id_autor, nume_autor from autori where nume_autorlike '%".$cuvant."%'";$resursa=mysql_query($sql);if(mysql_num_rows($resursa)==0) { print "<i>Nici un rezultat</i>"; }while($row=mysql_fetch_array($resursa)) { $nume_autor=str_replace($cuvant,"<b>$cuvant</b>", $row['nume_autor']); print '<a href="autor.php?id_autor='.$row['id_autor'].'">' .$nume_autor.'</a><br>'; }?></blockquote><b>Titluri</b><blockquote><?php$sql="select id_carte, titlu from carti where titlu like '%".$cuvant."%'";$resursa=mysql_query($sql);if(mysql_num_rows($resursa)==0) { print "<i>Nici un rezultat</i>"; }while($row=mysql_fetch_array($resursa)) { $titlu=str_replace($cuvant,"<b>$cuvant</b>", $row['titlu']); print '<a href="carte.php?id_carte='.$row['id_carte'].'">' .$titlu.'</a><br>'; }?></blockquote><b>Descrieri</b><blockquote><?php$sql="select id_carte, titlu, descriere from carti where descriere like '%".$cuvant."%'";$resursa=mysql_query($sql);if(mysql_num_rows($resursa)==0) { print "<i>Nici un rezultat</i>"; }while($row=mysql_fetch_array($resursa)) { $descriere=str_replace($cuvant,"<b>$cuvant</b>", $row['descriere']); print '<a href="carte.php?id_carte='.$row['id_carte'].'">' .$row['titlu'].'</a><br>'.$descriere.'<br><br>'; }?></blockquote></td><?phpinclude("page_bottom.php");?>Trebuie sa introduc un autocompleter in cod folosind script.aculo.us si nu am nici cea mai vaga idee cum sa-l introduc in cod, are cineva vreo idee cum s-ar putea face? Edited April 15, 2012 by Surge Quote
AhEaD Posted April 15, 2012 Report Posted April 15, 2012 Vezi daca te ajuta asta: Autocomplete with PHP, jQuery, MySQL and XML – Script TutorialsNu stiu daca am inteles bine ce vrei ! Quote
alien Posted April 15, 2012 Report Posted April 15, 2012 In ce field vrei sa introduci autocomplete? Nu trebuie sa fie un input ceva?Incearca documentatia de pe site-ul lor:Autocompleter.Local — Scriptaculous DocumentationsauAjax.Autocompleter — Scriptaculous Documentation Quote
Surge Posted April 15, 2012 Author Report Posted April 15, 2012 Vreau (trebuie mai bine zis ca voluntar mai bine fac java) ca search-ul meu sa genereze sugestii pe baza query-urilor de mai sus, ca la gogu eu sa tastez in camp de ex: "co" si el sa imi ofere sugestii pe baza datelor din baza mea de date gen: "contele de monte cristo", si nu stiu exact cum sa fac chestia asta proful zicea sa folosim scripturi de pe script.aculo.us si sa le integram in cod dar nu am nici cea mai vaga idee cum sa fac asta Quote
alien Posted April 15, 2012 Report Posted April 15, 2012 (edited) Nu prea le am eu cu php-ul asta dar ideea e urmatoarea:1. Faci o pagina de search cu input field si un div pentru optiuni care o sa-l pupulezi din baza de date<input type="text" id="autocomplete" name="autocomplete_parameter"/><div id="autocomplete_choices" class="autocomplete"></div>2. Adaugi js pt autocomplete new Ajax.Autocompleter("autocomplete", "autocomplete_choices", "autocomplete.php", {});3. Faci un autocomplete.php unde faci un sql querry pe baza de date ca sa-ti aduci optiunile pt autocomplete. Sigura problema este sa fie in format [ul][li]<?php$sql = 'SELECT * from carti';$result = mysql_query($sql);echo '<ul>';while ($arrThisRow = mysql_fetch_array($result)) { echo '<li>' . $arrThisRow['Titlu'] . '</li>';}echo '</ul>';?>Spor! Edited April 15, 2012 by alien Quote