Jump to content
black_burner

Cel mai mare furt cibernetic

Recommended Posts

Poliþia americanã ºi cea britanicã se confruntã cu cel mai mare furt cibernetic din lume. Un grup de hackeri a pãruns în baza de date al unui lanþ de magazine ºi a sustras informaþii despre... 45 de milioane de carduri bancare. Furtul a avut loc la unul dintre magazinele TJ Maxx - un celebru lanþ de supermarketuri a care au sucursale în America, Marea Britanie ºi Irlanda. Deocamdatã nu se ºtie cum au pãtruns hackerii în baza de date. Poliþiºtii cred însã cã ar putea fi vorba de o bandã bine organizatã, care ºi-a infiltarat oameni în interiorul companiei. Conducerea lanþului de magazine a luat imediat mãsuri pentru a împiedica repetarea incidentului.

Toate informaþiile aflate în baza de date spartã, au fost ºterse. De asemenea, reþelele computerizate ale firmei au fost securizate. Iar personalul este verificat mult mai atent la angajare. Chiar ºi aºa, cumpãrãrtorii au intrat în panicã ºi se gândesc de douã ori înainte de a-ºi folosi cardurile.

Anchetatorii de la FBI au verificat informaþiile furate. Cele mai multe dintre ele sunt nefolositoare deoarece provin de la carduri expirate deja. Totuºi, investigatorii se tem cã ar putea fi vorba de un plan mult mai amplu ºi bine elaborat, iar spargerea de la TJ Maxx a fost doar o repetiþie.

Sursa : http://antena3.ro/Hackeri-in-actiune!-Cel-mai-mare-furt-cibernetic_hit_30342_ext.html

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...