ben20 Posted August 7, 2012 Report Share Posted August 7, 2012 Salut am si io o intrebare unde pot invata despre SEO ? sau care ar fi cel mai bun loc de unde sa incep ? dar nu vreau BLACK SEO cracking vrajeli nu stiu sa zic WHITE SEO ? . Nu ma grabesc nicaieri , vreau sa invat cum se face treaba ca la carte pentru propria mea cultura, bineinteles am si un site dar nu e o urgenta, am vazut ca site-u fiind pe domeniu are host platit si are in CPANEL niste chestii de SEO de doar dai clickuri si cica face el treaba da nu sunt asa wow da daca el zice... merci . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Birkoff Posted August 7, 2012 Report Share Posted August 7, 2012 (edited) exista seo online si seo offline... ambele se trateaza diferit...pentru seo online exista anumite taguri si notiuni pe care trebuie sa le aplici in pagina si in continut pentru a creste acea pagina pe anumite cuvinte cheie. cel mai bun exemplu ar fi una din paginile de produse de la emag, au foarte bine optimizate paginile pe parte de seo online.ce trebuie stiut ar fi asa (le enumar in ordinea importantei):1) numele domeniului sa contina cuvintele cheie (despratite de - sau +)2) cuvinte cheie in url -> intre site.ro/cuvant-cheie/ si site.ro/index.php?page=cuvant-cheie prima are prioritate (desi google se descurca cu ambele variante)3) titlul paginii (tagul title din header) sa contina cuvintele cheie ale acelei pagini4) descrierea paginii trebuie sa contina cuvintele cheie ale acelei pagini (dar sa nu fie identica cu titlul) (tagul description din header)5) cuvintele cheie (tagul keywords din header) sa fie separate de virgula.6) titlurile si subtitlurile din pagina sa fie incadrate corespunzator importantei in tagul h1, h2 etc (sunt considerate cuvinte cheie)7) textele care contin cuvintele cheie sa fie integrate de tagul <strong>8) densitatea cuvintelor cheie din pagina sa se incadreze intre 3 si 5%9) o pagina trebuie optimizata doar pentru un anumit cuvant cheie (sau o anumita fraza) nu se va optimiza pagina pentru mai multe cuvinte sau fraze pentru ca scade importanta ei.10) linkurile din site care duc la acea pagina trebuie sa contina atributul title="cuvintele cheie sau fraza cheie pentru pagina din acel link"11) imaginile din pagina trebuie sa aiba un nume de fisier corespunzator imaginii (la cautarea pe google dupa imaginile care contin acel cuvant o sa vezi ca prioritare sunt imaginile care au in numele de fisier acel cuvant)12) imaginile trebuie sa aiba setat atat atributul alt cat si atributul title ambele trebuie sa contina cuvintele cheie pentru acea imagine13) videoclipurile trebuie sa aiba setat atributul title care sa contina cuvintele sau fraza cheie pentru acel videoclip14) paginile trebuie sa aiba setat meta tagul language corespunzator (detalii pe wikipedia la metatagul language)15) paginile trebuie sa aiba setat meta tagul canonical care sa duca catre adresa paginii reale (in caz de pagini dublate sa se poata identifica ca dublurile sunt defapt aceeasi pagina din linkul specificat in caonical (detalii pe wikipedia la canonical)16) paginile trebuie sa aiba continut unic (google penalizeaza dublurile existente pe alte site-uri, iar cele de pe acelasi site sunt excluse daca au tagul canonical corect)17) site-ul trebuie sa fie gazduit in tara in care este setat language-ul (are o importanta mica dar contribuie la afisarea rezultatelor, prioritate au rezultatele de pe site-urile din aceeasi tara cu cel care cauta)18) paginile trebuie sa fie optimizate (codul html fara erori, codul css si js arhivat ca sa ocupe cat mai putin din trafic) (google tine cont si de viteza de afisare a paginii, cele mai rapide sunt afisate primele in rezultate (se poate implementa sistem de cache la site pentru a creste viteza de afisare a paginilor)optimizare offsite1) cat mai multe linkuri pe site-uri externe care sa duca catre pagina pe care doresti sa o promovezi. Atentie! Am spus pagina nu site, deci daca vrei sa promovezi doar prima pagina pui backlinkuri doar catre prima pagina. Backlinkurile existente pe alte site-uri trebuie sa nu aiba atributul rel="nofollow" pentru ca acel link e pus degeaba. Back-linkurile trebuie puse pe pagini cu PR cat mai mare, si care au cat mai putine linkuri externe (cu cat sunt mai putine linkuri pe o pagina cu atat mai bine pentru pagina la care vrei sa ii faci reclama)Back-linkurile trebuie sa contina atributul title="cuvintele sau fraza cheie pentru pagina promovata" -> astea au importanta mare.2) verificat raporartele din webmaster tools si aplicat recomandarile de acolo.3) o importanta foarte mica o au link-exchange sau directoarele web, deoarece acolo sunt ferme de linkuri si de obicei google nu le mai da importanta (sau le da o foarte mica importanta)In rest ar mai trebui sa citesti si urmatoarele articole:Woorank - creaza in mod automat recenzia website-ului tau (iti zice multe lucruri utile pe care trebuie sa le mai faci la site-ul tau ca sa creasca)siRedu Bounce Rate-ul in 15 pasi (asta e important la optimizarea onsite)siSpeed Tracer : Aplicatii noi pentru un web mai rapid (ziceam mai sus de viteza paginii)siExtensii Google Crome utile pentru programatorii web (ai multe extensii ce tin de seo si te ajuta)siUneltele Google Webmaster si imbunatatirea performantelor (ce ziceam mai sus de webmaster tools, dar vezi ca exista si bing webmaster tools si yahoo webmaster tools nu doar google)si Cum sa verifici timpul de incarcare ale website-ului tau?Daca mai ai nelamuriri pune aici si o sa incer sa iti raspund. Edited August 7, 2012 by Birkoff 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ben20 Posted August 7, 2012 Author Report Share Posted August 7, 2012 multumesc mult am sa le iau pe rand mi am luat acum The Complete StomperNET SEO Course + SMARTS sper sa ma invete ceva util .. merci mult Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
floro71 Posted August 13, 2012 Report Share Posted August 13, 2012 am o problema foarte mare legata de SEO.site-ul functioneaza de vreo 8 luni, am creat keywords pentru fiercare pagina, am backlinkuri, etc, etc.l-am adus pina pe prima pagina pe locul 4 cel mai mult. la citeva luni a disparut aproape 2 saptamini din google, apoi a reaparut pe o pozitie mai buna. acuma a disparut din nou. nu-l gasesc dupa 2 saptamini nici pe poztia 500.ce am remarcat. am facut citeva modificari la meta descirption si dupa vreo 2 zile ia-l de unde nu-i.acu citeva luni am modificat in alta pagina meta description, ca sa-l fac mai dinamic in functie de judet (fiind in portal de imobiliare) si de pe pagina 2 am tot cazut iar acum nu-l mai gasesc daca ii dau sa caute de exemplu dupa anunturi imobiliare bucuresti. este adevarat ca de la 470.000 backlinkuri am scazut la 380.000 insa zic eu ca n-ar trebui sa dispara.astept cu nerabdare sugestiile voastre. multumesc mult pentru orice sfat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...