cmiN Posted August 30, 2012 Report Share Posted August 30, 2012 Rogentos este o distributie de linux romaneasca bazata pe Sabayon (Gentoo), cam singura la ora actuala, mai era o incercare de server. Mai multe detalii vezi pe site, sursele pachetelor si programelor aflate in dezvoltare se gasesc atat pe github cat si in repozitoriile userilor din organizatie. Este un proiect cu sursa libera la care poate lua parte oricine ca tester sau dezvoltator sau orice ce poate veni in ajutorul comunitatii. Distributia este inca la inceput si nu are prea multe lucruri "originale", dar in momentul asta sunt binevenite raportarile bugurilor si testele asupra distributiei pe diferite masini, in special laptopuri (pentru eventuale probleme cu driverele video). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GraphLog Posted August 30, 2012 Report Share Posted August 30, 2012 Daca ai nevoie de un webdesign nou sau ceva HTML/CSS, un PM e binevenit.Apropo,da-mi doua - trei screenshoturi sa vad cum arata. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cmiN Posted August 30, 2012 Author Report Share Posted August 30, 2012 rogentos - Imgur - mai adaug in curand cand versiunea va fi mai stabila si mai "coafata"El e bossul https://github.com/BlackNoxis si https://github.com/nightsh/rogentos-www a facut siteul. Vorbeste cu ei sau mai simplu #rogentos-dezvoltare @ freenode. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ghost04 Posted August 31, 2012 Report Share Posted August 31, 2012 Nu merge pagina rogentos.roServer not found Firefox can't find the server at rogentos.ro.Din poze arata ok, mie mi se pare ca seamana cu Ubuntu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderators Dragos Posted August 31, 2012 Moderators Report Share Posted August 31, 2012 Nu merge pagina rogentos.roDin poze arata ok, mie mi se pare ca seamana cu Ubuntu Se numeste mediu desktop GNOME. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cmiN Posted August 31, 2012 Author Report Share Posted August 31, 2012 Este de fapt un XFCE, care desigur e bazat pe Gtk si are ceva asemanari cu Gnome. Desi Rogentosul s-ar putea sa faca niste faze foarte urate momentan ar fi perfect daca s-ar gasi cineva cu timp liber care sa testeze in paralel cu Sabayonul si sa observe diferentele ce reprezinta un bug, o disfunctionalitate.P.S.: nu mai faceti galagie aiurea pe canal, pagina merge, cititi acolo tot, apoi documentati-va putin despre Sabayon si in special sistemul lui mama: Gentoo (+overlay) si apoi daca gasiti ceva interesant de facut in sprijinul distributiei sau daca vreti sa intelegeti si sa codati la anumite pachete/utilitare contacati prin privat.Eu ma ocup de partea de Python, mici scripturi si (incerc) sa asigur stabilitatea updateurilor oficiale cu modificarile noastre. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GraphLog Posted September 2, 2012 Report Share Posted September 2, 2012 Pacat ca sunt fan GUI, ca poate il instalam dual-boot, dar acuma il am in masina virtuala, se misca ok si e destul de stabil. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cmiN Posted September 2, 2012 Author Report Share Posted September 2, 2012 Simplitatea si diversitatea utilitarelor Sabayon+Gentoo o sa te faca sa fii fan CLI, eselect si kernel-switcher sunt doar cateva care fac distributia unicata . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GraphLog Posted September 3, 2012 Report Share Posted September 3, 2012 @cmiN Cred ca e un bug, cel putin la mine, nu pot deschide niciun terminal daca am orice browser deschis, tie iti functioneaza? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...