Jump to content
cmiN

Rogentos (rogentos.ro)

Recommended Posts

Rogentos este o distributie de linux romaneasca bazata pe Sabayon (Gentoo), cam singura la ora actuala, mai era o incercare de server.

Mai multe detalii vezi pe site, sursele pachetelor si programelor aflate in dezvoltare se gasesc atat pe github cat si in repozitoriile userilor din organizatie. Este un proiect cu sursa libera la care poate lua parte oricine ca tester sau dezvoltator sau orice ce poate veni in ajutorul comunitatii.

Distributia este inca la inceput si nu are prea multe lucruri "originale", dar in momentul asta sunt binevenite raportarile bugurilor si testele asupra distributiei pe diferite masini, in special laptopuri (pentru eventuale probleme cu driverele video).

Link to comment
Share on other sites

Este de fapt un XFCE, care desigur e bazat pe Gtk si are ceva asemanari cu Gnome. Desi Rogentosul s-ar putea sa faca niste faze foarte urate momentan ar fi perfect daca s-ar gasi cineva cu timp liber care sa testeze in paralel cu Sabayonul si sa observe diferentele ce reprezinta un bug, o disfunctionalitate.

P.S.: nu mai faceti galagie aiurea pe canal, pagina merge, cititi acolo tot, apoi documentati-va putin despre Sabayon si in special sistemul lui mama: Gentoo (+overlay) si apoi daca gasiti ceva interesant de facut in sprijinul distributiei sau daca vreti sa intelegeti si sa codati la anumite pachete/utilitare contacati prin privat.

Eu ma ocup de partea de Python, mici scripturi si (incerc) sa asigur stabilitatea updateurilor oficiale cu modificarile noastre.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...