Jump to content
ionel15

Primul limbaj de programare

Recommended Posts

Salut

Vreau sa invat un limbaj de program eu am ales C++ avand in vedere ca fac algoritm la scoala si ma descurc destul de bine.Am aplicat algoritmi facuti la scoala in C++ si am inteles cum sta treaba.

Intrebarea este: Este un limbaj de programare pentru un incepator ?

Daca ma puteti ajuta cu ceva cartii in format pdf v-as fi recunoscator.

(Imi cer scuze daca am suparat pe cineva cu acest topic).

Link to comment
Share on other sites

Pythom :)

https://rstforums.com/forum/65916-tutorial-python-3-2-a.rst

https://rstforums.com/forum/65925-tutorial-python-3-2-partea-2-a.rst

https://rstforums.com/forum/65942-tutorial-python-3-2-partea-3-a.rst

https://rstforums.com/forum/65999-tutorial-python-3-2-partea-4-a.rst

Foarte bun limbaj si usor de inteles , mai ales pentru cineva care vrea sa se acomodeze cu functii , module etc , ai posibilitatea vizuala de a vedea unde gresesti , ce gresesti ... si vine de la sine sa stii ceea ce trebuie sa repari .

Link to comment
Share on other sites

Salut,

Despre acest subiect s-a tot discutat pe aici. Parerea mea este ca se va ajunge la un flame foarte repede. Ceea ce este intr-un fel bine, asta inseamna ca mai avem si programatori care isi apara "onoarea".

Intrebarea care se pune vine cam asa. De ce vrei sa inveti programare? Ce vrei tu sa realizezi? Sa te pregatesti pentru un concurs? Sa inveti algoritmi? Sa automatizezi diferite taskuri? Sa optimizezi ceva? Poate vrei sa construiesti o aplicatie care face ceva anume?

Link to comment
Share on other sites

Depinde de nevoile tale. Adica nu vei scrie pagini web folosind C (desi se poate, dar nu se face asa ceva). Daca vrei sa programezi pentru desktop, atunci C / C++, eventual un limbaj .NET (C#). Daca vrei pentru telefoane, atunci ai Java, pentru scripting poti invata Python, Ruby, PHP, Perl, etc. Pentru programare web (web developing - design + backend) se foloseste PHP (mai rar, dar se foloseste ASP, ASP.NET), HTML, CSS, JS.

Eu am inceput cu Pascalul la 12 ani. Era un inceput bun, iar acum programez / scriptez in majoritatea limbajelor amintite mai sus. Trecerea de la un limbaj la altul e mai usor. Presupun ca stii cu ce se mananca algoritmica, ai o gandire logica dezvoltata, si esti capabil sa pricepi / sa scrii un algoritm mai complex. Totul tine de logica. Limbajul de programare e doar un mod de a te "exprima".

E bine ca ai inceput cu C++, desi presupun ca inca faci doar algoritmuri, dar pas cu pas vei afla cum sta treaba si cu clasele (deoarece e un limbaj OOP).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...