Jump to content
indianul

Pagina de inventivitate

Recommended Posts

Posted (edited)

Sunt multe companii mari care dau sume fabuloase pt. niste proiecte care cica implica ceva nou.Asa ca m-am gandit ca in acest topic sa posteze fiecare idei care sa aiba legatura cu domeniul IT.Poate sunt multi care nu au cunostiintele necesare in programare sau web design,dar au idei bune,sau sunt anumite proiecte care implica mai multi oameni,poate se aduna cativa de pe acest forum si ia nastere acel proiect;sau,in sfarsit,poate prinde cineva pasiune pt o anumita idee postata,care i se pare revolutionara,si se apuca sa studieze limbajul de programare care-l implica, si eu zic ca tot iese castigat,chiar daca nu va reusi.Ok,am sa incep eu cu ce mi-a trecut prin cap zilele astea.

Ideea nr 1: Am avut in urma cu cativa ani un laptop dell care avea un cititor de amprente langa touchpad,si ma logam la SO doar cu "degetul".Imi placea enorm,mai ales ca pusesem parole "digitale" si pe cateva foldere.Tinand cont ca era foarte mic,ma gandesc ca nu poate fi chiar o investitie atat de mare ca sa fie toate laptopurile dotate cu asa ceva in viitor,sau sa ti-l cumperi separat si conectat la usb,sau creata o aplicatie pt smartphone,tablete,etc cu ajutorul careia sa te conectezi la conturile personale de e-mail,fb sau ce mai ai tu.Chiar nu m-a interesat atunci sa vad ce are driverul ala in el,dar cred ca am sa studiez modul de encriptare si transmitere a datelor de la dispozitiv la server.Probabil va aparea,mai devreme sau mai tarziu pe piata si tot ce presupune logare va avea implementata functia de logare pe baza de amprenta.

Ideea nr 2: Saptamana trecuta incercam sa-mi fac conturi de gmail pt. un youtube liker,si am observat ca dupa un anumit numar de conturi,iti cere neaparat un numar de telefon cu care sa confirmi,indiferent ca incercam cu Torr sau intram de pe virtual box.Asa ca mi-a venit o idee:ce-ar fi daca ar exista servicii-in genul celor de hosting,sau chiar firmele de hosting sa ofere- in care sa ai acces la numere de telefon din orice retea.Adica investitia n-ar fi mare,tot ce trebuie pt. cel care ofera aceste servicii,un aparat multi-sim,cartele(pot fi procurate cele fara credit,doar pt. mesaje,sa fii apelat,etc),un contract cu unul sau mai multe servicii de telefonie.Pentru conturile gratuite,ai acces la cateva numere random de telefon,eventual doar mesaj,iar pt cele platite,sa poti sa alegi un numar care sa fie al tau,sa ai credit,eventual,depinde de tipul de abonament,sa ai acces la numere care se schimba automat,etc.Apelurile sa poata fi inregistrate,sa poti apela via pc/i-phone,etc,deci implica si spatiu de stocare.O sa ziceti pt. ce asa ceva,odata ce am telefon?Pai ai acces la mai multe numere de telefon,la confidentialitate,stabilitate,exact in genul firmelor de hosting,sau sa poata fi atasata aceasta optiune chiar la serviciile de hosting,ca un bonus.

Ideea nr 3: Este un security improvement pt facebook,care mi-a venit dupa ce am luat zeci de conturi de fb,atunci cand exista optiunea de a uploda un document atunci cand bagai parola de vreo cateva ori gresita si dadeai la "I think my account was hacked";stiu ca au scos optiunea asta,si merge apoi doar daca bagi o parola veche de la fb.Trimiteam un fake email la proprietar(daca stii e-mailul) cum ca ar fi de la fb copiat tot de la ei,cu "suspicious activity" in care le recomandam sa-si schimbe parola,apoi un buletin,photoshopam poza,new e-mail,si in cateva zile era gata.Oricum,nu mai merge acum,dar m-am gandit ca facebook ar putea crea o aplicatie care sa acceseze webcam-ul celui care isi creaza un cont,si acea poza pe care o face,sau video sa fie salvata doar in serverele lor,sa nu fie publica nimanui,nici macar proprietarului,iar in caz de probleme ale contului,cu acea aplicatie sa se verifice autenticitatea celui care solicita asta.Multi o sa zica ca li se incalca dreptul la viata privata,si asa si este,dar pot sa bage o din aia Disclaimer WARNING ca nu or sa se faca publice datele,etc,si copiii or sa creada si or sa fie linistiti iarasi.Ganditi-va cate profiluri fake sunt,unele cu zeci de mii de subscriberi,iar cine isi face cont pe fb,in principiu,e ca sa puna poze acolo,publice sau nu.

Ideea nr 4: Este un proiect mai vechi de care ma apucasem,dar calculand asa din mare costurile,m-au depasit,atat cele materiale,cat si cele tehnice.Ati observat ca ideile in care se pune persoana celui din spatele tastaturii in prim plan au succes,gen fb,twiter,sau ce mai erau inainte.Adica exista site de uplodat poze:fb,de uplodat video-uri:youtube,de uplodat ceaa ce scrii : blogurile,dar nu exista,sau nu mediatizat de uplodat vocea,sau mp3-urile.O sa ziceti ca nu are nimeni nevoie de asa ceva,dar uitati-va ce succes au emisiunile gen "Romanii au talent",x-factor,si toate care au aparut pt. ca exploateaza ceva ce cere societatea din ziua de azi:consumismul.Adica ne face sa credem ca toti suntem talentati,toti avem voce,toti avem 2 perechi de cwae,toti putem castiga 40 de milioane de euro de la Yahoo doar fiindca suntem speciali.Nu e asa,dar prostimea crede,iar prostimea are un atuu urias : poate fi manipulata.Asa ca m-am gandit la o platforma de socializare in care userul sa urce fisiere mp3 ale propriei voci,unde interpreteaza ori melodii ale altor artisti,ori bucati de melodii inventate de ei,ori instrumental(aviz "digeilor" din ziua de azi,ei nu stiu un acord la vreun instrument,dar sunt dj,ma rog,e alta discutie).Si nu e doar pt cei care doresc sa fie celebri,desi sa recunoastem,orice om are aceasta slabiciune,fie ca recunoaste sau nu,dar cred ca li s-a intamplat la multi sa aiba in minte o bucata de melodie,sau sa viseze un cantec,sau stiu eu,o inregistreaza-site-ul sa aiba aceasta optiune,apoi ii cauta un backsound.Adica eu ma gandisem la ceva profesional,sa ai multe optiuni de alegere a instrumentalului pt melodia ta,sau doar instrumental,sa poti modifica,sterge,edita,cam tot ce face un program profesional,doar care sa fie instalat pe sv site-ului,iar tu sa ai acces la el.Ar mai trebui sa aiba si un contract cu o firma de inregistrare profesionala,astfel incat sa se organizeze concursuri interactive,gen cel care a urcat trackul care are cele mai multe likeuri/views intr-o luna sa fie invitat sa-l inregistreze in studio la ei.Bineinteles ca trebuie promovat masiv si in media,la artisti,etc,de aceea eu nu m-am apucat de acest proiect,dar sunt ferm convins ca ar avea succes si mai devreme sau mai tarziu va aparea asa ceva,deoarece se inoculeaza ideea care prinde masiv cum ca poti deveni vedeta peste noapte/esti talentat/poti face sex cu juma de glob,etc.

Stiu ca sunt multi care au idei bune pe acest forum,eu zic sa le puneti aici,chiar daca nu aveti cunostiintele tehnice necesare,sau limbajele de programare sunt limitate si par sf-uri ceea ce aveti in minte,dar in viitor,odata cu dezvoltarea altor limbaje,sau cu acumularea de cunostiinte a voastra,o sa le puteti realiza.Uite de exemplu,cineva vrea sa studieze metodele de criptare si de transmitere a semnalelor de la cititorul ala de amprente despre care am zis,deoarece poate i se pare interesanta ideea.Poate nu va reusi sa realizeze niciodata asa ceva,sau nu vor aparea scanere la fiecare calculator,dar totusi,cunostiintele de encriptare ii vor folosi in multe domenii,de exemplu sa cripteze un server de rat sau keylogger,sau stiu eu,ca depanator pt firmele de securitate care au asemenea sisteme sau supraveghere video.

Edited by indianul
Posted

Crezi ca am de gand sa citesc tot ? Am citit primele doua randuri si titlul.

Uite idee:

Crearea unei aplicatii in care iti introduci orice CMS, iar aceasta aplicatie cauta (cu un wordlist pre-definit) functii periculoase.

Cum ar fi include() in php, eval() in js, etc.