Jump to content
Nytro

Informatii despre programele Bug Bounty

Recommended Posts

RST e o comunitate cu foarte multi oameni pasionati de descoperirea unor probleme de securitate, in special in aplicatiile web.

Din moment ce sunt multe persoane carora le face placere sa caute probleme de securitate, de ce sa o faca gratis si nu pentru bani?

Bug Bounty

Bug Bounty este un program de rasplatire a pasionatilor de securitate IT care raporteaza in mod responsabil o vulnerabilitate, folosit de mai multe companii pentru prevenirea problemelor care pot sa apara prin exploatarea vulnerabilitatilor descoperite in propriile servicii de catre utilizatorii acestora.

Exista cateva companii mari (Google, Facebook...) care au decis sa porneasca un astfel de program. Rasplata poate fi atat un premiu in bani, dar si memtionarea celor care le-au descoperit intr-un "Hall of fame", sau alte premii: tricouri, licente pentru produse software etc.

Vom mentine o lista cu aceste site-uri aici:

https://rstforums.com/forum/67995-informatii-despre-programele-bug-bounty.rst

Daca aveti informatii despre noi site-uri inscrise in program sau despre cele deja existente postati acolo pentru a mentine lista actualizata.

Pentru pasionati, avantajul il reprezinta premiile pe care le pot primi prin raportarea acestor vulnerabilitati, iar pentru companii avantajul este repararea respectivelor probleme de securitate.

Dar daca am gasit o problema intr-un site care nu are un program Bug Bounty?

Desigur, puteti cauta probleme de securitate si in site-uri care nu au un astfel de program, insa va indreptati spre ilegalitate.

Nu toate companiile considera un privilegiu descoperirea si raportarea unei probleme de securitate, astfel, chiar daca raportati o problema gasita, puteti avea probleme legale, in special daca va pasioneaza site-uri mari, guvernamentale: NASA si altele...

Insa de ce sa riscati inchisoarea cand puteti fi rasplatiti pentru raportarea unei vulnerabilitati?

Daca inca doriti sa va riscati libertatea, cel putin faceti-o in mod profesionist: Tor, VPN sau alte masuri de protectie si aveti mare grija cand/cum/unde "raportati" problema descoperita!

Ce este aceasta categorie?

Categoria este destinata persoanelor care descopera probleme de securitate in site-uri cu un program bug bounty. In cazul in care problema este descoperita intr-un serviciu care nu ofera rasplata pentru raportarea vulnerabilitatilor, detaliile (de la informatii minime la full disclosure) se pot posta in categoria ShowOff.

Aici se vor posta problemele descoperite in aceste site-uri cat si premiile primite sau alte informatii care ii pot ajuta si incuraja pe altii sa se implice in astfel de activitati.

PS: Am mutat doar cateva topicuri aici de la ShowOff, ca exemplu, vom muta aici topicurile de la ShowOff care se incadreaza in aceasta categorie. Imi puteti trimite PM cu topicuri specifice pentru a fi mutate aici.

Edited by Nytro
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...