em Posted May 10, 2013 Report Share Posted May 10, 2013 FirefoxOS este un sistem de operare open-source baza pe linux pentru dispozitive mobile si tablete. Design-ul ii permite sa ruleze aplicatii scrise in HTML5 si javascript (foloseste webcore-ul de le Mozilla - Gecko).În încearcarea de a da un avânt dezvolt?rii ecosistemului, Mozilla ofer? telefoane gratuite celor care se ofer? s? dezvolte aplica?ii pentru urm?toarea platform?.Dac? ai dezvoltat aplica?ii în trefcut pentru Chrome, webOS, Blackberry, WebWorks, phonegapp sau aplica?ii HTML5 pentru Desktop ?i e?ti dornic s? dezvol?i o aplica?ie, asta e ?ansa ta. În plus fa?? de asta, vei avantajul ca aplica?ia ta va fi printre primele în Firefox MarketPlace.Dac? e?ti acceptat, vei primi un Geekshphone Keon.Sursa: hacks.mozilla.org Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sicilianul Posted May 10, 2013 Report Share Posted May 10, 2013 Sa inteleg ca vor sa faca un concurent direct pentru Playstore de la Android, iar asa cauta ei sa il populeze? )Draci...ca vor dezvoltatori care intentionat or sa lase brese de securitate pentru "mai tarziu" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
em Posted May 10, 2013 Author Report Share Posted May 10, 2013 P?i, într? foarte târziu pe pia??. Ce altceva s? fac?... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sicilianul Posted May 10, 2013 Report Share Posted May 10, 2013 Ce a facut si nokia spre exemplu. Desii stiu ca e bugetul la mijloc care probabil nu le permite. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seboo00111 Posted May 10, 2013 Report Share Posted May 10, 2013 Vorba lu em, cam tarziu se lanseaza si ei; dar daca au noroc cu dezvoltatorii si finantare ,sa fie-n bafta lor, eu astept Ubuntu mobile Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
me.mello Posted May 11, 2013 Report Share Posted May 11, 2013 (edited) Eu va recomand Firefox Os Simulator https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Tools/Firefox_OS_Simulator , il am de ceva vreme deja e la versiunea 3.0 si e inca in stadiul de dezvoltare, e ca si cum ai tine un tel cu FF OS in mana(cu avantaje si dezavantaje), aceasta este o extensie firefox facuta chiar de ei si poate fi descarcata de aici: https://addons.mozilla.org/ro/firefox/addon/firefox-os-simulator/Mie unul imi place la nebunie sa ma joc cu el, desi nu am un device cu FF OS si folosind doar simulatorul, pare mai eficient decat altele, cel putin in prima faza. Edited May 11, 2013 by me.mello titlu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
em Posted May 11, 2013 Author Report Share Posted May 11, 2013 Pai, ai mai scris vreodata aplicatii html? De ce nu aplici? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertutzu Posted May 11, 2013 Report Share Posted May 11, 2013 cred ca ma bag, suna fain si pentru cei entuziasmati de html5 pot porta diferite apps Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheTime Posted May 11, 2013 Report Share Posted May 11, 2013 Eu mi-am trimis aplicatia, va sfatuiesc sa incercati si voi. Fiind un marketplace mic, aveti sanse bune sa va faceti aplicatiile cat mai vizibile. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...