Stfean_Iordache Posted May 25, 2013 Report Posted May 25, 2013 Deci este un lucru stabilit ca linux e mai puternic / rapid ca windows , dar de asemenea este un lucru stabilit ca pe linux nu gasesti nativ atat de multe programe in categorii atat de diversificate ca pe windows , deoarece ( parerea mea ) fiind un sistem moka nu sunt atrasi investitorii sa dezvolte aplicatii ... dar in schimb mac os este bazat pe linux , dar exista si investitori , asa ca ma gandeam sa trec pe pc-ul meu de pe linux pe mac os .... ce ziceti , merita ? Quote
em Posted May 25, 2013 Report Posted May 25, 2013 Eu am incercat si se misca destul de bine dar nu mi-a placut atat de mult.Nu multe calculatoare sunt compatibile cu hackintosh. Verifica mai intai pe site-ul oficial. Quote
Stfean_Iordache Posted May 25, 2013 Author Report Posted May 25, 2013 da , dar motivul pentru care am deschis topicul este ca sa stiu daca logica mea este buna....ca in tot mai multe magazine in raionul dedicat calculatoarelor vad componente periferice cu 2 abtipilduri pe el : unul cu semnul windows si unul cu semnul mac ( nici unul cu semnul linux ) ...este adevarat ca linuxul a facut posibila functonarea lor , dar nu prin bunavointa dezvoltatorilor...dar baza mac-ului e aceasi ca a linuxului ? cu kernelul lor ? si cu sistemul ext3 ? de asemenea dintre lion si leopard ce sa aleg ? Quote
seboo00111 Posted May 26, 2013 Report Posted May 26, 2013 Merita, cat timp ( cum a zis si em) ai un pc compatibil;Calculatoare cu logo'uri Linux gasesti de la Dell / HP , dar nu stiu daca si in Romania;.Mac OS'u are un kernel asemanator linux'ului dar sunt cateva diferente ( MacOS'ul are formatul .dmg in plus, de Ex.). Nu stiu de sistemul ext3, eu pe linux folosesc ext4 ( nu cred ca e o diferenta mare);Alege tu intre lion/leopard Quote