Jump to content
Sweby

Intel Haswell se lanseaza maine!

Recommended Posts

Data oficiala de prezentare a procesoarelor Intel Haswell este 4 iunie, dar producatorul a oferit deja detalii importante despre prima transa de cipuri Haswell.

Noile procesoare Intel Haswell au o performanta grafica mult mai puternica, alaturi de un consum energetic mai redus. Anuntate inca din 2011, procesoarele Intel Haswell sosesc in sfarsit, iar printre primii producatori care le vor utiliza se numara si Apple.

"Intel Core i7-4440K a demonstrat o performanta imbunatita cu aproape 10% la testele Real World Benchmarks, cu un scor de 1,16, in timp ce ultima generatie de procesor Intel Ivy Bridge i7-3770K a avut un scor de 1,06. Adevarata imbunatatire tine de partea grafica, cu performante cu 58% mai mari decat Ivy Bridge", potrivit specialistilor PC Pro.

Prezentarea oficiala a intregii linii noi de procesoare Intel Haswell va avea loc la targul Computex din Taipei, Taiwan.

Procesoare Intel Haswell pentru gadgeturi mobile

Spre deosebire de procesoarele lansate de Intel pana acum, Haswell a fost creat special pentru a fi cat mai eficient in rolul de cip pentru gadgeturi mobile. Efectul eforturilor Intel va fi simtit cel mai mult la autonomia bateriei: cu pana la 50% mai mare, insotita de o performanta grafica mai ridicata.

Considerata "cea mai mare crestere a autonomiei bateriei din istoria Intel", imbunatatirea va permite pana la 9,1 ore de playback video HD cu un procesor Haswell Core i7.

Incorporarea chipsetului in procesor a dus la o reducere a energiei consumate de la 20W pentru procesoarele Ivy Bridge la 15W pentru Intel Haswell.

Procesoare Intel Haswell pentru desktop

Intel a oferit pana acum mai putine detalii despre performanta procesoarelor Haswell pe desktop. Detaliile despre cele mai apreciate jocuri ale momentului ofera insa gamerilor sperante mari de la noua generatie Intel.

Includerea memoriei DRAM in chipset creste viteza de comunicare intre CPU si GPU, motiv pentru care experienta grafica pentru jocuri va fi excelenta chiar si fara placa video.

Preturile anuntate de Intel pentru procesoarele Haswell desktop pornesc de la 192 dolari pentru cel mai modest model, Intel Core i5-4570, si ajung pana la 339 dolari in cazul varfului de gama, Intel Core i7-4770K.

Sursa: Intel Haswell se lanseaza maine. Iata noutatile oficiale dezvaluite deja (pret si performante) | Hit.ro

Deja puteti achizitiona un astfel de procesor de la PcGarage: Procesoare Socket 1150 - PC Garage

Review i7-4770K:

intel1.jpg

Edited by Sweby
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...