Jump to content
Matt

Facebook Android: spioneaza agenda telefonica si are acces nelimitat la mic & camera

Recommended Posts

Problemele Facebook in ceea ce priveste securitatea si intimitatea online a utilizatorilor sai au fost mereu pe tapet intr-o masura mai mare sau mai mica.

Recent, un raport Norton a demonstrat ca aplicatia oficiala “Facebook” pentru Android trimite automat numarul tau de telefon spre serverele retelei de socializare, chiar inainte sa te loghezi.

In replica, Facebook a spus ca vor remedia problema si aparent au facut-o cu un update si au sustinut ca vor sterge numerele de telefon de pe server. Nu este mentionat insa nicaieri ce modificari aduce acea actualizare. Avand in vedere ca aplicatia a fost descarcata de peste 7 milioane de ori, inchipuiti-va ce baza de date cu numere de telefon avea Facebook…

O privire mai atenta asupra permisiunilor aplicatiei Facebook pentru Android nu va face decat sa te sperie, fiindca are caracteristicile unui spyware.

Astfel, teoretic, aplicatia poate oricand sa foloseasca microfonul sau camera pentru a inregistra, face poze sau filma, fara acordul utilizatorului.

Dat fiind precedentul descris mai sus… tare ma tem ca acest acces nelimitat la resursele smartphone-ului nu este de bun augur.

qm16.jpg

Sursa: Norton: Android app skips consent, gives Facebook servers user phone numbers | ZDNet

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...