Jump to content
Matt

Microsoft neaga ca ar fi ajutat NSA in procesul de spionaj - BULLSHIT

Recommended Posts

Microsoft a negat afirmatiile potrivit carora compania ar fi ajutat serviciile americane de inteligenta sa spioneze utilizatorii prin intermediul chat-urilor web, emailurilor si datelor stocate in cloud.

Acuzatiile au fost facute in cele mai recente rapoarte de catre The Guardian, bazandu-se pe documentele furnizate de catre Edward Snowden cu privire la programul SUA de supraveghere internet - Prism.

Potrivit rapoartelor, Microsoft ar fi ajutat Agentia Nationala de Securitate (NSA) a SUA chiar sa eludeze propria criptare a companiei.

Microsoft neaga, insa, aceste acuzatii, potrivit BusinessInsider.com. Compania a declarat ca ofera date cu privire la utilizatori doar in baza unor proceduri legale si ca nu "furnizeaza niciunui guvern acoperire sau acces direct la SkyDrive, Outlook.com, Skype sau orice alt produs Microsoft".

Microsoft este una dintre cele noua companii de top in domeniul tehnologiei care au fost relationate cu controversatul program Prism, insa toate aceste companii au negat ca ar fi oferit NSA acces direct la sistemele lor.

In cel mai puternic raspuns de pana acum la aceste acuzatii, Microsoft a declarat ca exista principii clare care ghideaza raspunsul la cereri de informatii referitoare la clienti, in ceea ce priveste aplicarea legii si problemele de securitate nationala. Compania a precizat ca ofera date cu privire la clienti doar ca raspuns la procese juridice , iar echipa sa examineaza toate cererile foarte indeaproape, pentru a verifica daca acestea sunt valabile, iar Microsoft urmeaza procedurile mentionate doar cu privire la anumite conturi sau identificatori.

Cu toate acestea, declaratia a solicitat o transparenta mai mare referitoare la aceste procese, "care ar ajuta intreaga lume sa inteleaga si sa dezbata aceste probleme importante".

Saptamana trecuta, Yahoo a cerut, la randul sau, mai multa transparenta in ceea ce priveste implicarea sa in programul Prism. Compania doreste ca instanta care aproba solicitarile guvernamentale de date in baza Foreign Intelligence Surveillance Act (Fisa) sa elibereze documente care sa dovedeasca faptul ca Yahoo s-a opus cu inversunare ca agentiile de inteligenta sa ii acceseze datele.

Documentele se refera la un caz din 2008, cand Yahoo a incercat sa se opuna solicitarilor NSA privind informatiile despre clienti, insa obiectiile sale au fost respinse. Ulterior, cazul a fost folosit de catre guvernul SUA pentru a convinge companiile de tehnologie sa coopereze cu programul Prism.

Potrivit legii federale, ordinul si argumentele Yahoo impotriva acestuia au fost tratate ca informatii clasificate. Furnizarea de informatii suplimentare cu privire la aceasta chestiune ar "informa dezbaterea si ar preveni neintelegerile", a declarat compania.

In ciuda negarii implicarii de catre companiile din domeniul tehnologiei , buletine informative NSA interne, clasate drept secrete, sugereaza o cooperare profunda si in curs de desfasurare intre comunitatea de informatii si companii, potrivit celui mai recent raport The Guardian.

Sursa: ComputerWeekly.com | Information Technology (IT) News, UK IT Jobs, Industry News

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...