ben20 Posted August 1, 2013 Report Posted August 1, 2013 Vreau sa ma apuc sa fac un program pentru desktop dar vreau sa l fac fara acel border ca si cum ar fi web/mobile gen flat UI design cel mai ok am inteles ca ar fi Adobe Air cu FLEX sau cu flash /actionscript alte opinii ? nu prea am gasit tutoriale pentru adobe air.. Quote
daNNy.bv Posted August 1, 2013 Report Posted August 1, 2013 (edited) facusem in PS un custom form si am setat ca form1 ( initialul din vb.net) sa fie acea imagine.pngscreen:deci merge sa faci orice forma vrei Edited August 1, 2013 by daNNy.bv Quote
ben20 Posted August 1, 2013 Author Report Posted August 1, 2013 (edited) da asta e marea ideea sa nu aiba acel border , niste tutoriale sau carti ceva ? Edited August 1, 2013 by ben20 Quote
daNNy.bv Posted August 1, 2013 Report Posted August 1, 2013 ce border ma? nu vezi ca e custom shape.Nu inteleg ce vrei tu acolo, dar din exprimarea ta asta ai intrebat. Quote
ben20 Posted August 1, 2013 Author Report Posted August 1, 2013 io vad tu vezi ? ti am zis bv asta e de unde incep , am scris iar zicand ca nu are acel border adica imi place cea ce vad Quote
H3xoR Posted August 1, 2013 Report Posted August 1, 2013 (edited) WPF (doar pentru Windows folosind platforma .NET de la Microsoft) sau FireMonkey de la Delphi (Embarcadero) pentru Windows ?i Mac. Edited August 1, 2013 by H3xoR Quote
yoyois Posted August 1, 2013 Report Posted August 1, 2013 In ce limbaj vrei sa faci programul?C,C++,C#,VisualBasic, Visual Basic .net, Java, "flash", etc.In orice limbaj (aproximativ) se poate face UI fara a folosi form-ul windows. Cum a aratat daNNy in VB.NETSimilar se poate face in C#. (Si java)Pentru C si C++ banuiesc ca e putin mai complicat. (Cred ca poti scrie in memoria grafica Bitii imaginilor si textul.)Pentru php nu prea am idee de UI. Si javascript(Ajax,JQ), Html/css Sunt cam executate in broswer si au restrictii.Cat despre Adobe Air ce zici tu: E tot un Flash. Quote
ben20 Posted August 1, 2013 Author Report Posted August 1, 2013 Pai sa inteleg ca cel mai simplu ar fi VB.NET nu ? ,java cred ca e ceva mai greut. Bun de unde incep cu el fie VB .NET sau Java care credeti ca e mai usor Quote
TheTime Posted August 1, 2013 Report Posted August 1, 2013 Poti sa incepi de . Sunt tone de tutoriale pentru C# / WPF, trebuie doar sa ai rabdare sa le cauti si sa le intelegi. Quote
ben20 Posted August 1, 2013 Author Report Posted August 1, 2013 Dar care ar fi cel mai usor de portat pe platforma mobila respectiv android ( mac creca mai greu)? Java ? Quote
yoyois Posted August 1, 2013 Report Posted August 1, 2013 Iti recomand VB.Net pentru inceput. E putin mai grafic si mai intuitiv (si foloseste mai mult oop).Java e ceva mai puternic dar si mai greu.Iti recomand tutorialele de la : TeachMeComputer - YouTubeDar mai sunt si multe alte variante. Ca sa faci un form transparent in VB.NET: Dai click pe form, intrii in propietati, setezi formborderStyle -> None (http://postimg.org/image/42dui6pvh/)Setezi BackgroundImage la ce vrei tu. Adaugi butoane (neaparat unul de exit).Poti seta si un transparecy key ... etc.(Rezultat in 2 min: http://postimg.org/image/npsh6h3vv/)Exista si skinuri speciale pe net. Poti cauta skinuri VB.NET si how to use. Quote
ben20 Posted August 1, 2013 Author Report Posted August 1, 2013 hai ca o sa incerc vb.net vedem ce iese, multumesc tutror pentru promptitudine Quote
ben20 Posted August 1, 2013 Author Report Posted August 1, 2013 hehe installu de la vb studio 2012 e exact cum vreau io si cum se misca si cum tot ) Quote