Jump to content
kw3rln

FBI si politia chineza au confiscat software Microsoft pirat

Recommended Posts

FBI ºi poliþia chinezã au confiscat software Microsoft piratat în valoare de douã miliarde de dolari

Estimarea aparþine companiei producãtoare. Operaþiunea la care au colaborat autoritãþile americane ºi cele chineze a debutat în 2005 iar reþeaua recent anihilatã, posibil cea mai mare din istorie, distribuia software contrafãcut în mai multe þãri, inclusiv în Statele Unite ºi Marea Britanie.

Autoritãþile ce au colaborat la aceastã operaþiune au confirmat cã, în urma raidurilor efecuate în provincia Guangdong din China, 25 de persoane au fost arestate.

Reprezentanþii Microsoft susþin cã reþeaua sa de parteneri ºi clienþi a jucat un rol foarte important în operaþiune, predând autoritãþilor peste 55.000 de „copii sofisticate” ale aplicaþiilor informatice produse de cãtre firma americanã. Printre copiile confiscate se aflau ºi exemplare cu noul sistem de operare Windows Vista.

Specialiºtii în piraterie din cadrul Microsoft susþin cã hackerii chinezi au reuºit sã spargã tehnologia prin care se determinã dacã cheia produsului este originalã sau nu. De altfel, softul contrafãcut era atât de similar cu cel original încât mulþi reselleri din Marea Britanie îl vindeau ca pe cel original, probabil fãrã sã îºi dea seama cã este piratat.

Potrivit Reuters, FBI estimeazã cã valoarea softului confiscat în China se ridicã la 500 milioane de dolari, o cifrã semnificativ mai micã decât cea pe care o declarã Microsoft.

Sursa: Gecad Net

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...