LegendKiller Posted August 27, 2013 Report Share Posted August 27, 2013 Salutare din nou, Am la birou un "server" Linux (CentOS) care are asa: 2 placi gigabit onboard si alte 2 separata pe PCI sau PCIe. Se fac destule transferuri pe zi si am decis sa schimbam cele 2 placi de retea separata cu alte 2 tot gigabit dar profi (gasisem de la Intel la 160 lei/buc). Acuma sunt tot gigabit dar ceva la 30 de lei .... Daca inlocuiesc cele 2 placi de retea, mai trebuie sa fac ceva modificari in server la networking sau le vede si atat ? Ramane tot ifconfig-ul, eth-uri tot ? PS: am pus server intre " " deoarece este un desktop facut server. Multumesc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 27, 2013 Report Share Posted August 27, 2013 Salut,Va trebui sa reconfigurezi placa de retea, pentru ca sistemul sa stie de unde sa ia link-ul.In cazul in care configuratia o iei automat via DHCP, este necesar doar un restart la network (sau reboot daca iti e mai usor). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LegendKiller Posted August 27, 2013 Author Report Share Posted August 27, 2013 Totul este static, IP-uri publice rutate si creeate alias-uri. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 27, 2013 Report Share Posted August 27, 2013 In cazul acesta, va trebui sa creezi un fisier dupa cum urmeaza:Fie X id-ul placii de retea.touch /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-ethXsi editezi fisierul cu editorul favorit (eu prefer nano).nano /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-ethXIar acolo scrii urmatoareleDEVICE=eth0ONBOOT=yesBOOTPROTO=noneNETMASK=255.255.255.0IPADDR=192.168.0.1BROADCAST=192.168.0.255USERCTL=noPEERDNS=yesTYPE=EthernetIPV6INIT=noApoi restart la networkservice network restartAsta ar trebui sa fie tot.Nu uita sa stergi sau sa anulezi placa existenta inainte sa dai restart la network. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LegendKiller Posted August 27, 2013 Author Report Share Posted August 27, 2013 OK, multumesc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
electrotech93 Posted August 28, 2013 Report Share Posted August 28, 2013 Dupa ce le pui placile de retea tu trebuie sa i "spui" care vrei sa fie eth0 si 1 asta o faci iei macu la fiecare si i pui: pe macu asta e eth0 pe celalat eth1 si dupaceia ii aloci ip-urile ori manual si le ia singur in functie de macurile noi precizate la isp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...