Jump to content
Matt

Microsoft a cumparat Nokia !

Recommended Posts

Posted

Compania Microsoft a decis s? cumpere divizia de telefoane ?i cea de patente ale companiei Nokia pentru suma de 5,4 miliarde de euro, iar comoania finlandez? iese astfel dintr-un business pe care l-a dominat ani de-a rândul.

Acordul dintre Microsoft ?i Nokia cuprinde 3,79 de miliarde de euro pentru divizia de telefoane ?i înc? 1,6 miliarde pentru patente.

Dup? aceast? tranzac?ie, fostul lider mondial în produc?ia de telefoane mobile î?i va concentra activitatea pe servicii ?i re?ele, decizie calificat? de pre?edintele Nokia, Risto Siilasmaa, drept "cel mai bun drum pentru a merge mai departe, atât pentru Nokia cât ?i pentru ac?ionarii ei".

Tranzac?ia se va realiza efectiv la începutul anului viitor, când circa 32.000 de angaja?i ai Nokia vor fi transfera?i c?tre Microsoft.

Unii anali?ti au îndoieli c? aceast? tranzac?ie va fi profitabil? pentru Microsoft. 'Atât Nokia cât ?i Microsoft au pierdut trenul atunci când este vorba de smartphones ?i este foarte dificil de recuperat decalajul pierdut. Întrebarea este dac? prin combinarea a dou? companii slabe va rezulta un nou competitor puternic. M? îndoiesc', a ar?tat analistul Paul Budde.

Microsoft are dificult??i în condi?iile în care consumatorii migreaz? de la computere personale care utilizeaz? sistemul de operare Windows la dispozitive mobile. La rândul s?u, Nokia se confrunt? cu dificult??i ca urmare a cererii slabe pentru telefoanele sale mobile pe fondul concuren?ei cu telefoanele mobile marca Apple Inc. ?i cu produc?torii care utilizeaz? sistemul de operare Android.

Nokia, unul din pionierii telefoanelor mobile, a pierdut teren în fa?a rivalilor Apple ?i Samsung Electronics dup? lansarea iPhone în 2007. În urm? cu doi ani directorul general de la Nokia, Stephen Elop, fost director la Microsoft, a comparat situa?ia companiei finlandeze cu cea a unui om care lucreaz? pe o platform? petrolier? în fl?c?ri din Marea Nordului ale c?rui singure op?iuni sunt s? r?mân? pe platform? sau s? se arunce în ap? ?i s? încerce s? se salveze. Sub conducerea lui Elop, Nokia a încheiat o alian?? cu Microsoft ?i a început s? utilizeze sistemul de operare Windows Phone pentru telefoanele sale, îns? aceasta nu a dat rezultatele scontate. Potrivit firmei de cercetare de pia?? IDC, doar 3% din smartphone-urile livrate la nivel mondial în primul trimestru al acestui an erau echipate cu sistemul de operare Windows Phone, fa?? de 75% cu sistemul Android.

În anul 2011, Nokia a decis s? închid? fabrica din localitatea Jucu din jude?ul Cluj, dup? ce a investit 60 de milioane de euro în aceast? întreprindere inaugurat? în 2008.

Source Capital.Ro

Posted

Eu zic ca o sa ia avant Windows ( Phones + Tablets ) fiindca devs incep sa faca aplicatii care sunt suportate pe PC cat si pe "gadget-uri" ( Microsoft Store ) , cu atata flexibilitate, mai trebuie putin interes din partea dezvoltatorilor si ideea de marketing a Microsoft schimbata, si eu zic ca o sa intreaca Android-ul (Nu cred ca pot spune acelasi lucru despre iOS) , desi nu am folosit niciodata un Windows device;

Nu vad ce mobile OS ar putea merge mai prost ca Android-ul (Sincer si fara sa "jignesc pe nimeni ");

Mai trebuie putine retusuri pe partea ergonomica ( Nu design ) si airflow a tabletelor ( Surface-urile se incalzesc ca taxiurile in Unirii ) si ele vor intrece tabletele Android no-doubt. ( In viziunea mea Surface Pro este cu mult peste toate tabletele pe care le-am vazut pana acum)

Cat despre telefoane, Nokia si asa face telefoane rezistente ( Seria Lumia , 820+ ); Windows Phone suporta deja DirectX (Stiu ca OpenGL e mai rapid) , deci nu vad motivul pentru care nu o sa vedem niste jocuri ( si nu numai ) interesante pe device-urile Microsoft.

Ce trage Microsoft jos :

www.youtube.com/watch?v=feuGs4ynwgs

Posted (edited)

Eu unul am avut smartphone-uri cu cele trei OS-uri...Primul meu contact cu asa zisele telefoane inteligente l-am facut prin intermediul iOS(pe un iPhone4) un sistem destul de prietenos si de intuitiv,foarte bun pentru incepatori,ultra-performant,dar nu poate fi personalizat prea mult.Apoi am incerc un Windows Phone(Nokia Lumia 800) m-a dezamagit total, am reusit sa scap de telefon la nici o luna dupa ce l-am luat,mi se parea prea banal si era ca si cum as sta intr-o cusca si nu-mi da voie sa fac mai nimic+ca nu aveam aplicatii prea multe gratis.Ei bine acum am ajuns la Android(Samsung Galaxy NII) sunt multumit de el nu am nimic de comentat ma lasa sa fac ce vreau eu.Dar am impresia ca nu foloseste la capacitate maxima componentele cu care este echipat si nici nu este asa de intuitiv.

Spre exemplu:Un iPhone5 cu Dual Core in benchmark rezultate apropiate cu un SIII ce are quad-core,asta este vina OS-ului iOS este produs pentru o singura serie de telefoane in schimb Android trebuie sa faca un singur OS compatibil cu toate dispozitivele ce il utilizeaza(cateva sute de modele).

Iar la intuitivitate iOS bate Android am incercat sa vizualizez un videoclip pe YT pe iPhone am apasat pe videoul dorit si a inceput vizualizarea,in schimb la Android mi-a pus o gramada de intrebari,vreti sa fie vizualizat prin sistemul nu stiu care sau prin celalalt si tot asa vreo 3 atentionari inutile zic eu.Oamenii nu au nevoie sa fie intrebati de 5 ori acelasi lucru.Vreau sa vad un video si atat, nu ma intereseaza pe ce sistem sau aplicatie, telefonul trebuie sa aleaga optiunea ce il face sa mearga in parametri optimi.

Edited by xGenera1u
Ma bate tastatura
Posted

Genera1u;

Faza cu intrebarile e ceva gen surveys, din nou, foamea de bani :))

NORMAL ca un Android nu-ti scoate 100% randament din hardware-ul disponibil:

1. Android = open-source = moca

2.iOS = costa dar iti scoate un raport calitate/pret foarte bun chiar si pe device-urile cu hardware mai slab decat pe telefoanele Android.

3. Background-apps; Cat % din Ram iti ocupa Android in comparatie cu iPhone-ul?

4.Benchmarks sunt facute cu cat mai putine background-apps inchise si multe functionalitati ale telefonului oprite; Nu vrei asta in experienta de zi cu zi; Am dus un iPhone 5 al unui prieten in 90% load prin 50-60 de aplicatii ( 10 erau back-ground ) , pe cand un S3 nu facea fata cu tot cu booster la 25-30;..

Nu sunt fan Apple , ba contra, am primit un tel. cu Android recent si sincer se descurca putin mai incet ca un symbian ( acolo nu ai destule aplicatii, ce-i sincer ) , dar nu poti sa nu-ti dai seama...

Posted
Eu unul am avut smartphone-uri cu cele trei OS-uri...Primul meu contact cu asa zisele telefoane inteligente l-am facut prin intermediul iOS(pe un iPhone4) un sistem destul de prietenos si de intuitiv,foarte bun pentru incepatori,ultra-performant,dar nu poate fi personalizat prea mult.Apoi am incerc un Windows Phone(Nokia Lumia 800) m-a dezamagit total, am reusit sa scap de telefon la nici o luna dupa ce l-am luat,mi se parea prea banal si era ca si cum as sta intr-o cusca si nu-mi da voie sa fac mai nimic+ca nu aveam aplicatii prea multe gratis.Ei bine acum am ajuns la Android(Samsung Galaxy NII) sunt multumit de el nu am nimic de comentat ma lasa sa fac ce vreau eu.Dar am impresia ca nu foloseste la capacitate maxima componentele cu care este echipat si nici nu este asa de intuitiv.

Spre exemplu:Un iPhone5 cu Dual Core in benchmark rezultate apropiate cu un SIII ce are quad-core,asta este vina OS-ului iOS este produs pentru o singura serie de telefoane in schimb Android trebuie sa faca un singur OS compatibil cu toate dispozitivele ce il utilizeaza(cateva sute de modele).

Iar la intuitivitate iOS bate Android am incercat sa vizualizez un videoclip pe YT pe iPhone am apasat pe videoul dorit si a inceput vizualizarea,in schimb la Android mi-a pus o gramada de intrebari,vreti sa fie vizualizat prin sistemul nu stiu care sau prin celalalt si tot asa vreo 3 atentionari inutile zic eu.Oamenii nu au nevoie sa fie intrebati de 5 ori acelasi lucru.Vreau sa vad un video si atat, nu ma intereseaza pe ce sistem sau aplicatie, telefonul trebuie sa aleaga optiunea ce il face sa mearga in parametri optimi.

E exact trecerea windows -linux. Pa' parerea mea Android e Superior iOS prin simplul fapt ca poti sa-ti customizezitelefonul la orice nivel. Nu-ti place cum Versiunea ta de android iti foloseste procesoarele? Pune-ti alta. Fa overclock, fa-ti o aplicatie care sa-ti foloseasca procesoarele la un alt nivel.

la Android (ca la linux) ai libertatea sa faci ce vrei tu cu dispozitivul tau. (deschizi video-ul cu orice aplicatie vrei tu)

iOS se aseamana mult cu windows. Ia deciziile "optime" pentru tine. Iti deschide orice cu "Internet explorer-ul" lui, nu poti sa-l customizezi, nu poti sa-l upgradezi.

E mult mai bine cizelat (cum e windows fata de Linux), si mai user friendly, dar ii lipsesc multe optiuni...

Cat despre windows phone: E inca foarte nou. Acum se experimenteaza. Ca orice cacat facut de microsoft: se misca greu, prost si arata rau. Dar cu ceva bani bagati in dezvoltare are sanse ca concureze cu iOS si Android.

Daca Microsoft continua cu strategia asta de dezvoltare va ramane tot pe locul 3. Daca se mai re-inoveaza se poate sa ajunga si pe locul 2 .. sau chiar 1