Jump to content
R4zvan

elementary OS / Introducing Luna / Linux Disto

Recommended Posts

Ce este elementary OS?

- eOS este o distributie linux bazata pe ubuntu

De ce as instala aceasta distributie?

- Are o interfata foarte atragatoare

- Este foarte rapida

- Usor de operat si instalat aplicatiile

De unde pot descarca?

- Site-ul oficial este Home | elementary OS

Daca ati instalat eOS urmati acest link pentru customizari: Top Things To Do After Installing Luna : Elementary Update

http://youtu.be/EKxpW9n1UBE

Sursa: vplay.ro parca

Link to comment
Share on other sites

Imi place cum arata desktopul pantheon. Mai ramane de vazut cat e de stabil.

Cred ca o sa ii dau un install diseara sa vad cum se comporta. Daca e la fel de rapid pe sistemul meu cum arata in video cred ca il pastrez. :)

O sa revin cu pareri dupa ce ma joc putin cu el.

Link to comment
Share on other sites

Bump - update

L-am instalat, am facut update la kernel de la 3.2 la 3.8 si nu imi mai pornea x serverul.

Am dat reboot pe kernelul vechi pe care mergea dar mi se parea ca se misca cam prost, unpic sacadat si raspunsurile interfetei nu erau foarte prompte. Am un dual core, 4gb ram si o placa video nvidia 9400 M G.

Am instalat ultimele drivere de la Nvidia si am dat restart pornind pe kernelul 3.8. De data asta a pornit x serverul si se misca excelent.

Am instalat chromium, firefox si ceva utilitare si programe. Totul merge struna, nici o problema. Sunetul se aude clar, driverul video functioneaza perfect acum si nu mai este lag la animatii.

As putea zice ca functioneaza mai bine decat win 7. Pe win 7, la clipurile 1080p de pe youtube imi sacada usor. Aici merge totul fluent. Asta poate sa fie o imbunatatire a versiunii de flash, in ultimul timp nu am mai incercat sa ma uit la 1080p in win7. Ar trebui sa testez asta.

Oricum impresia care mi-a lasat-o este foarte buna. Interfata grafica este usor de modificat, are multe elemente parca imprumutate din Mac OS dar arata curat si se misca bine.

De mentionat este ca nu vine instalat cu o suita office si foarte multe utilitare, lucru care chiar imi place. Pot eu sa instalez ce vreau in loc sa tot sterg si sa instalez altceva.

Sistemul de pachete este cel din Ubuntu (apt-get) si are un software center care este de asemenea cel din Ubuntu. Lucru care nu trebuie sa surpinda pe nimeni deoarece acesta este un distro derivat din Ubuntu.

Peronal, ubuntu nu mi-a facut o impresie foarte buna de aceea pana acum foloseam Fedora. Acest distro ma facut sa imi cam schimb parerea.

Deocamdata o sa raman cu acest OS in dual boot cu win7, il recomand cu caldura tuturor care vor sa incerce ceva fresh.

Link to comment
Share on other sites

Poti sa iti pui iconitele inapoi si sa ai desktopul clasic cu un anumit cost de memorie. E mai mult un hack decat o solutie oficiala.

Trebuie sa descarci gnome tweak tool, de acolo sa bifezi sa iti arate icoanele pe desktop. Asta ar fi fost rezolvarea intr-un mediu Gnome, sa zicem un Fedora.

Aici ai alt window manager, files se numeste parca si ca sa poti sa vezi iconitele pe desktop si sa ai si click dreapta trebuie sa pornesti nautilus iar dupa ce l-ai pornit ar trebui sa ai iconite si click dreapta. Desigur asta consuma o oarecare cantitate de memorie pentru ca trebuie sa ruleze si nautilus.

Atentie insa, daca il pornesti din linia de comanda odata ce ai inchis fereastra, se inchide si nautilus. Daca vrei sa iti ramana comportamentul asta tot timpul, pui nautilus la startup si ar trebui sa fie ok.

edit: cu alt+f2 parca poti sa deschizi dialogul de run new app si daca scrii acolo nautilus ar trebui sa functioneze, asta daca nu vrei sa ai deschis tot timpul un terminal.

Edited by M2G
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...