Jump to content

M2G

Moderators
  • Posts

    1837
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    31

M2G last won the day on October 25 2021

M2G had the most liked content!

2 Followers

About M2G

  • Birthday 04/04/1990

Converted

  • Location
    Intre Carpati
  • Occupation
    dev

Recent Profile Visitors

8431 profile views

M2G's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • Very Popular Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

871

Reputation

  1. M2G

    Ajutor ASM

    Daca e ASM AT&T se pare ca pentru instructiuni, sursa si destinatia sunt inversate. Incearca sa inversezi instructiunile, gen: mov $n, %eax mov $2, %ebx cmp %eax, %ebx O sa devina: mov %eax, $n mov %ebx, $2 cmp %ebx, %eax Mai multe despre Intel vs AT syntax aici: http://asm.sourceforge.net/articles/linasm.html
  2. M2G

    UstupidMF

    Dupa un research de 10 ani in care am incercat sa compilez acel scanner, acu aflu ca se trece la un nou tip de bruteforcessh. Viata e nedreapta, eram asa de aproape. 💔
  3. M2G

    COVID-19

    Pai e crestere exponentiala momentan:
  4. Cu siguranta, cineva avizat de la "garda" care se ocupa cu criptografie o sa poata sa ajunga la plain text destul de usor daca folosesti stilul asta de criptare. Sa presupunem ca trimiti mailuri criptate cu acest algoritm sau vobesti prin IM. O sa incepi mesajul cu un "hello/salut/buna ziua" si probabil il termini cu "best regards/o zi buna" etc. Ciphertextul rezultat nu o sa contina suficient randomness. Asta inseamna ca se pot descoperi usor patternuri. Avand suficiente mesaje, se poate descifra destul de usor tot textul chiar si fara sa stii cheia. Asta din cauza ca tu nu ai facut altceva decat sa faci o asociere diferita intre valorile ascii. Pentru decriptarea efectiva, chestiile cu impartitul, adunatul etc sunt irelevante. In final ai o asociere 1 la 1 intre literele criptate si cele plain text. In algoritmul tau, daca ai descifrat mesajul "Salut" ai deja asocierea la 5 litere pe care poti sa le inlocuiesti in tot mesajul si sa incerci sa iti dai seama ce cuvinte pot sa fie astfel incat sa descoperi celelalte asocieri si in final tot mesajul. S din "Salut" o sa fie tot timpul: 6454319246 si asta e una din vulnerabilitatile majore ale tipului asta de criptare. Ar fi fost o criptare buna daca pentru orice litera adaugata mesajului, se schimba TOT mesajul. Nu a reusit nimeni sa isi dea seama ce este pentru ca ai postat un sir de numere aparent random si fara vre-o explicatie sau indiciu. Daca ai folosi asta in viata reala ca metoda de criptare, ar fi fost trivial de spart. Incearca sa faci ca orice modificare asupra mesajului in clar (orice caracter introdus sau sters) sa schimbe complet modul in care arata mesajul criptat. Fa cursul asta daca vrei sa intelegi despre ce este vorba in criptografie: https://www.coursera.org/learn/crypto (incepe pe 25 noiembrie si e gratuit)
  5. M2G

    cipuri rfid

    Din pacate nu mai am cartile de electronica pe care le-am postat acum cativa ani. Doar daca reusesti sa le gasesti pe net.
  6. M2G

    cipuri rfid

    Da, daca ai un laser suficient de puternic sau un flamethrower. Plot twist: Nu scapa nici cei care nu au chip. Ca sa nu fiu off-topic, se pot distruge cu un camp electromagnetic puternic dar asta nu inseamna ca iti iau foc sub piele. Inseamna doar ca nu or sa mai poata sa fie citite.
  7. M2G

    Black Friday

    Nu cred ca prea merita SSD pentru jocuri. Se incarca hartile mai repede in memorie si cam pe acolo se opreste avantajul.
  8. Nu scrie in articole nimic de Monero sau Zcash. Bitcoin se stie de mult ca poate sa fie urmarit. Atat timp cat poti sa corelezi flow-ul de amounts din wallets cu ceva real-world use (ex: cumparat ceva de la pc-garage cu BTC) e normal sa poti ajunge la BTC address si sa urmaresti mai departe de acolo activitatea si sa stabilesti identitatea persoanelor chiar daca pe blockchain ai doar informatii despre tranzactii. Asta se stie de mult, nu e o noutate si nici nu cred ca o sa influenteze pretul BTC in nici un fel.
  9. Parca esti la piata. "Vreau sa cumpar un porc. Cineva ceva?" Nu stiu cum poti sa te astepti la un raspuns cand pui o asa intrebare. Pe ce criterii vrei sa imparti fisierele in foldere? Dupa nume, extensie, dimensiune, foldere cu un anumit numar de fisiere? etc...
  10. Nu ne pasa pentru ca RST nu mai suporta vanzarea/cumpararea de SMTP, cpannel si alte chestii furate/sparte de genu asta. Ce fac userii in privat, e treaba lor. Tu in schimb ti-ai luat ban pentru spam si pentru ca esti inutil comunitatii.
  11. In legatura cu cloud mining ganditi-va asa: Am servere si vreau sa fac profit. Pot sa minez eu si sa fac profit sau pot altii sa mineze si sa le ofer serverele in chirie astfel incat sa fac profit din vanzarea de servere. Daca le ofer in chirie, pretul lor lunar trebuie sa fie mai mic decat cat ar castiga clientii din mining ca altfel nu le-ar folosi nimeni si tot ce fac clientii e sa piarda bani. Asta inseamna ca e mai profitabil sa fac direct mining decat sa inchiriez serverele. De ce as vrea sa inchiriez serverele pentru o marja mai mica de profit?
×
×
  • Create New...