Jump to content

nevim

Members
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

nevim's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Reacting Well Rare
  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare

Recent Badges

0

Reputation

  1. Full Disclaimer: e pentru un proiect la facultate Am si eu o nelamurire, ca sunt destul de noob in ceea ce priveste kernelul de Linux. Am de implementat un syscall (lucru pe care l-am invatat din tutorialul asta ), dar trebuie sa adaug un struct custom care sa-mi intoarca niste date despre procese si pe care sa-l primeasca ca parametru. Problema e ca nu stiu unde sa-l adaug, pentru ca la compilare imi spune ca nu-l gaseste. Pana acum l-am pus intr-un fisier .h din folderul cu syscallul si in include/linux/sched.h (practic ce am gasit printre putinele raspunsuri de pe stackoverflow si pe unde am mai cautat), dar tot nu e inclus in syscalls.h . Ideea e ca nici nu as vrea sa modific includeurile din syscalls.h fara sa fie nevoie, ci sa aflu unde sa-l pun corect. ./include/linux/syscalls.h:1389:32: error: unknown type name ‘ProcStruct’ Intrebarea mea e urmatoarea: unde ar trebui sa-l adaug?
  2. Eu am cursuri atunci, ceea ce e naspa. Are sens sa iau bilet ca sa ma uit la inregistrari sau vor fi oricum toate pe youtube?
  3. nevim

    Ajutor ASM

    Da, pana la urma am gasit. Postez aici in caz ca se uita cineva pe viitor mov $n, %eax ar fi trebuit sa fie mov n, %eax
  4. nevim

    Ajutor ASM

    Salut! Am si eu o intrebare de incepator in ASM x86 AT&T. Ideea este urmatoarea, vreau sa compar o variabila din memorie cu un numar, doar ca imi da un rezultat ciudat. Sigur imi scapa ceva, dar dupa vreo doua ore de debug si cautat pe net nu-mi dau seama despre ce e vorba. Nu stiu de ce intra pe jl. .data n: .long 2 gr: .asciz "gr" l: .asciz "l" e: .asciz "e" .text .globl _start _start: mov $n, %eax mov $2, %ebx cmp %eax, %ebx jg lbl_gr jl lbl_l je lbl_e lbl_gr: mov $4, %eax mov $1, %ebx mov $gr, %ecx mov 3, %edx int $0x80 jmp lbl_exit lbl_l: mov $4, %eax mov $1, %ebx mov $l, %ecx mov $2, %edx int $0x80 jmp lbl_exit lbl_e: mov $4, %eax mov $1, %ebx mov $e, %ecx mov $2, %edx int $0x80 jmp lbl_exit lbl_exit: mov $1, %eax mov $0, %ebx int $0x80 Ca sa rulez, am folosit: as --32 cmp.asm -o cmp.o ld -m elf_i386 cmp.o -o cmp ./cmp
×
×
  • Create New...