Florin41 Posted November 7, 2013 Report Posted November 7, 2013 Am cumparat azi o carte pentru JavaScript.Cartea se numeste JavaScript fara mistere,editata de editura rosetti(nu prea are importanta chestia aceasta),am dat pe 30 de lei.Am intalnit o problema de a baga programul acesta in calculator(apelez si eu,la baieti mai destepti ca mine).In carte imi zice asa pentru I.E:1)Selectati Internet Options2)Selectati rubrica Security3)Clic pe butonul Custom Level(aici am o problema,fiindca nu gasesc niciun buton de custon level).4)Gasiti fereastra de active scripting.5)Selrectati enable.6)Clic pe butonulO.K.Cartea are ca editor Netscape-ul.Am doua variante:1)Poate Windows 7,nu are aceasta optiune de custom level,poate este alt format).2)Poate trebuie sa bag editorul Netscape in calculator.Ma asteptam sa fie ca editor Notepad-ul ++.Gasesc si eu un amic sa ma ajute cu un sfat? Quote
H3xoR Posted November 7, 2013 Report Posted November 7, 2013 E din 2006 cartea.. noi suntem imediat în 2014.. sunt 8 ani de zile, tehnologiile web au evoluat enorm în ace?ti ani, nu ?tiu cât de util? o s?-?i fie.. poate doar dac? vrei s? înve?i lucruri elementare. Quote
Florin41 Posted November 7, 2013 Author Report Posted November 7, 2013 Amice,crede-ma ca am cautat pana in 2013 ceva apropiat,dar n-am gasit nimic.Hai sa fiu sincer cu tine,ma ajuta putin cu informatiile primite.Ce sa fac acum,trebuia s-o am. Quote
H3xoR Posted November 7, 2013 Report Posted November 7, 2013 Concret, unde întampini neclarit??i?Po?i s? folose?ti orice browser (de preferat s? fie updated - recomand chrome) ?i orice editor (notepad++, sublime, etc.).Nu v?d unde e problema. Quote
Florin41 Posted November 7, 2013 Author Report Posted November 7, 2013 Eu folosesc ca browser Internet Explorer.Am si Notepadul ++ in calculator.Nu m-am descurcat cu optiunea custom level,n-am gasit-o.S-ar putea sa fie alt tip de windows pentru aceasta carte.Poate windows 7,a venit cu imbunatatiri majore fata de generatia trecuta. Quote
H3xoR Posted November 7, 2013 Report Posted November 7, 2013 M-am uitat în carte, acolo folose?te ca browser netscape (nu mai e existent din 2007).Tu po?i s? folose?ti IE dac? asta vrei. În leg?tur? cu op?iunea aia de securitate.. ai s? prime?ti un "popup" imediat ce deschizi pagina web cu scriptul rescpectiv.. în care te întreab? dac? îi permi?i executarea.Tu probabil nu ?tii cum s? creezi pagina cu scriptul respectiv.Du-te pe desktop sau într-un folder unde vrei tu ?i creeaz? un nou fi?ier text.Îl editezi cu notepad++ (mai sus ai scris c? te a?teptai la el, probabil îl ai instalat) ?i copiezi codul din carte sau dac? î?i este lene s? scrii, f? un copy/paste la ?sta de mai de jos.<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"><html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"> <head> <title>Hello world! JavaScript</title> </head> <body> <script language="Javascript" type="text/javascript"> document.write('Hello, world!') </script> </body></html>Acum du-te la File -> Save As.?i-a ap?rut o fereastr? în care trebuie s? pui numele ?i extensia la fi?ier. În cazul nostru extensia este html.. deci o s? fie ceva de genul: "pagina.html" (f?r? apostrof).Acum revin-o pe desktop sau în folderul unde ai creat fi?ierul ?i deschide noua pagin? web. Ar trebuii s? prime?ti acel "popup".. selecteaz? "Allow blocked content".Baft?. Quote