Jump to content
vasile.dickulescu

Problema instalare Windows 8

Recommended Posts

Posted (edited)

// Am gresit titlul topicului. Este vorba de Windows 8.1

Salutare.

Un prieten si-a cumparat un laptop, si bineinteles ca m-a gasit pe mine sa ii pun "ultima versiune de windows" pe el. Era pe aici un meme care se potriveste situatiei: "toata lumea stie sa intaleze un windows, in afara de prietenii/redudele tale" :))

Laptop: Acer v5-531

Windows 8.1: http://filelist.ro/details.php?id=289543

Tip de Instalare: 16Gb USB Flash

Problema: Windows could not set the offline locale information. error code 0x80ff0001

Mesajul asta apare dupa ce totii pasii aia sunt indepliniti: copy files, install featres, install updates

Din ce am citit pe niste forumuri, e din cauza Windows trebuie instalat pe "primary partition", dar asta am facut si tot degeaba.

Asa arata partitiile in Windows Setup: 09bR6WC.jpg

Am incercat si sa sterg toate partitiile si sa o las pe cea default de 500Gb, dar primesc acelasi mesaj.

Mai este cineva care a intampinat aceasta problema? Cum ati rezolvat-o? :D

Multumesc.

Edited by vasile.dickulescu
Posted

1.Seteaza ora si data in BIOS.

2.Sterge toate partitiile si creeaza alte 2, impartind HDD in doua partitii egale. Windows-ul iti va crea o partitie suplimentara de 350 Mb. Acum, ai o partitie primara, una nealocata, pe care o vei formata dupa instalare, din Windows si cea suplimentara de 350 Mb. Alege-o pe cea primara (cea mare) si next, next, next...

PS: Daca nu folosesti meniul de boot rapid si impostezi in BIOS sa booteze de pe stick, ar fi bine sa scoti Stick-ul la primul reboot.

• Upvote 1
Posted
1.Seteaza ora si data in BIOS.

2.Sterge toate partitiile si creeaza alte 2, impartind HDD in doua partitii egale. Windows-ul iti va crea o partitie suplimentara de 350 Mb. Acum, ai o partitie primara, una nealocata, pe care o vei formata dupa instalare, din Windows si cea suplimentara de 350 Mb. Alege-o pe cea primara (cea mare) si next, next, next...

PS: Daca nu folosesti meniul de boot rapid si impostezi in BIOS sa booteze de pe stick, ar fi bine sa scoti Stick-ul la primul reboot.

Am urmat cu exactitate pasii tai, si a mers din prima. You're the Man !

E vreun motiv anume, pentru care partitionarea in doua parti egale ajuta? Am mai instalat Windows 7/8 pe laptopuri noi, si nu am mai avut niciodata problema asta .

Multuesc frumos :D

Posted

ora si data le setasem din inainte sa schimb ordinea de bootare sau sa inserez stickul. sunt destul de sigur ca nu de acolo a fost problema, dar odata ce problema a fost rezolvata nu mai conteaza.

Legat de PS, am scos stickul imediat dupa bootare cand a aparut logoul Acer si nu a fost nici o problema.

Problem rezolvata, topicul poate fi inchis .

Multumesc vargas.