Jump to content
takko

Breathing Led

Recommended Posts

Posted

Dupa cum arata titlu o sa va arat cum a facut un breathing led , e un cadou pentru cineva cu ocazia sarbatoriilor .Am luat in calcul : forma , simplitate, durata de viata a bateriilor, wow effect.

Pentru inceput am taiat o bucata patrata de autocolant care mai apoi am indoit-o pe jumatate si am taiat'o sub forma de inima in asa fel incat atunci cand deschizi bucata de autocolant sa apara o inima egala in ambele parti.Am lipit'o pe o bucata de pcb taiata cat mai aproape de forma pe care o vreau.Am dat cu un marker cu vopsea pe margini pentru ca in interior sa imi ramana exact forma perfecta de inima.Aceasta se va coroda cand o sa bag pcb in clorura ferica si asa avem forma.

Fotografie_0003.jpg

free image hosting

Am trasat traseul dupa schema prezentata aici [tnx Rares daca vezi postul asta ca nu mi-ai dat ideea de a nu utiliza microcontroler]

UP/DOWN FADING LED Circuit

Fotografie_0004.jpg

print screen windows

Am uitat sa vorbesc despre tools necesare pentru toata treaba asta : pistol de lipit, cutter , penseta , marker neaparat cu vopsea , fludor , clorura ferica, pcb , evident piesele necesare care aici au fost un tranzistor npn , 2 led-uri , un condensator de 100 uf , si un timer 555.Toate piesele sunt de tipul SMD si se monteaza direct pe pcb fara gauri pentru terminalele componentelor.

Fotografie_0005.jpg

image upload no limit

O poza cu toate piesele inainte de a ma apuca de montat

Fotografie_0006.jpg

image hosting 10mb limit

Fotografie_0007.jpg

screen capture software

Am folosit terminalele de la condensatorul ala pentru a face un fel de suport de baterie pentru cele doua celule 2425 care alimenteaza cu 6 v circuitul.

La lipitul componentelor SMD o metoda buna este sa puneti fludor pe un pad , pozitionati piesa cu penseta si dupa lipiti acel terminal, dupa care il lipiti pe celalalt.

Poze cu lipirea componentelor:

Fotografie_0008.jpg

free pic

Fotografie_0009.jpg

imagen

Fotografie_0010.jpg

imagur

Cum ziceam mai sus bateriile raman in loc datorita unor suportii pe care ii vedeti aici :

Fotografie_0011.jpg

print screen windows

Fotografie_0012.jpg

green shot

Acum doar se baga bateriile si bam , merge din prima !

Am si o varianta mai aratoasa cu design intr-un program cad pe care sper sa am timp sa o fac .

Have fun and make one !

PS:Sorry for quality dar telefonul are doar 1.3 mp :(