takko Posted December 24, 2013 Report Posted December 24, 2013 Dupa cum arata titlu o sa va arat cum a facut un breathing led , e un cadou pentru cineva cu ocazia sarbatoriilor .Am luat in calcul : forma , simplitate, durata de viata a bateriilor, wow effect.Pentru inceput am taiat o bucata patrata de autocolant care mai apoi am indoit-o pe jumatate si am taiat'o sub forma de inima in asa fel incat atunci cand deschizi bucata de autocolant sa apara o inima egala in ambele parti.Am lipit'o pe o bucata de pcb taiata cat mai aproape de forma pe care o vreau.Am dat cu un marker cu vopsea pe margini pentru ca in interior sa imi ramana exact forma perfecta de inima.Aceasta se va coroda cand o sa bag pcb in clorura ferica si asa avem forma.free image hostingAm trasat traseul dupa schema prezentata aici [tnx Rares daca vezi postul asta ca nu mi-ai dat ideea de a nu utiliza microcontroler]UP/DOWN FADING LED Circuitprint screen windowsAm uitat sa vorbesc despre tools necesare pentru toata treaba asta : pistol de lipit, cutter , penseta , marker neaparat cu vopsea , fludor , clorura ferica, pcb , evident piesele necesare care aici au fost un tranzistor npn , 2 led-uri , un condensator de 100 uf , si un timer 555.Toate piesele sunt de tipul SMD si se monteaza direct pe pcb fara gauri pentru terminalele componentelor.image upload no limitO poza cu toate piesele inainte de a ma apuca de montatimage hosting 10mb limitscreen capture softwareAm folosit terminalele de la condensatorul ala pentru a face un fel de suport de baterie pentru cele doua celule 2425 care alimenteaza cu 6 v circuitul.La lipitul componentelor SMD o metoda buna este sa puneti fludor pe un pad , pozitionati piesa cu penseta si dupa lipiti acel terminal, dupa care il lipiti pe celalalt.Poze cu lipirea componentelor:free picimagenimagurCum ziceam mai sus bateriile raman in loc datorita unor suportii pe care ii vedeti aici :print screen windowsgreen shotAcum doar se baga bateriile si bam , merge din prima !Am si o varianta mai aratoasa cu design intr-un program cad pe care sper sa am timp sa o fac .Have fun and make one ! PS:Sorry for quality dar telefonul are doar 1.3 mp Quote