Jump to content

takko

Active Members
  • Posts

    118
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

takko last won the day on April 21 2021

takko had the most liked content!

Recent Profile Visitors

2547 profile views

takko's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

28

Reputation

  1. takko

    AI+Robot/Arduino?

    Simplu si complicat ce vrei tu sa faci. Am un proiect in minte de ceva ani pentru constructia de containere autonome de productie de mancare care are aceelasi sistem, un gantry cu un brat robotic care sa ude, culeaga, taie plantele. Pentru partea de cules iti sugerez sa te uiti la soft robotics si compliant mechanism care pot sa fie actionate de un motor pas cu pas sau normal, driverele mai noi de la Trinamic de ex mergand setate sa detecteze atunci cand este depasit un curent maxim setat, deci asta poate sa iti zica care e soft-pointul in care fructul este prins in asa fel incat sa nu fie nici prea strans nici prea lejer. Pot sa iti zic ca asta e partea usoara totusi, partea mecanica si stabilitatea robotului sunt mult mai importante. Partea de recunoastere cu niste ML/AI e destul de dezbatuta si relativ usor de implementat avand in vedere contrastul mare dintre fructe si restul background-ului. Probabil un mini-pc/raspbbery cu linux si niste python pentru controlul camerei si a comenzilor de miscare si o parte de hardware cu ceva asemanator Arduino dar pe un 32 de biti pentru rapiditate si control mai smooth pe tot ce inseamna zona de motoare si miscare. Trebuie sa incepi cu o schema block si sa incerci sa iei ce e mai bun in piata dpdv hardware pe zona de control si partea de software o rezolvi relativ ok si repede. Ia in calcul si faptul ca daca faci asa ceva probabil vrei si control la distanta si GPS pentru functia de autonomie totala. Cobori robotul din spatele unei dube si tu ramai frumos la aer conditionat si il controlezi semi sau full autonom de la distanta. Sunt multe de discutat pe topicurile astea, partea buna e ca daca faci asa ceva ai sanse mari sa si vinzi proiectul usor catre companiile care aduc digitalizarea in agricultura.
  2. Am dat si eu drumul la un FE momentan la winunited.ro . Inca lucram la concept .
  3. Pot sa te ajut eu un Fusion 360 cu proiectare CAD end to end . Preturile incep de la 35EUR /ORA FARA TVA , da-mi un mesaj daca esti interesat .
  4. Acum vad acest topic aici . Am o idee pe care vreau sa o fac de ceva timp dar din lipsa de skill-uri (frontend ,backend , securitate ) si mai ales din lipsa de asociati de incredere e lasata balta . Pe scurt e vorba de un club online , unde se aduc deja cote rafinate de catre un ml in baza unor filtre , si apoi membri discuta si stabilesc un bilet comun care sa aiba mai multe sanse de castig . Un fel de scrapping+machine learning+ human refinement combinat ca sa maresti sansele la mai mult de 50 % . Daca clickeaza cineva cu ideea si e disponibil sa se bage ne trebuie o echipa de 2-3 oameni . Va garantez ca face bani si in aceelasi timp in 1-2 ani reusim sa il vindem catre o casa mare de pariuri pentru un profit substantial .
  5. Re(Inventatori) de carton . Prostia asta de inventie e o pila electrica ( aka niste elctrozi care genereaza foarte putina energie electrica prin folosirea apei ca electrod) https://en.wikipedia.org/wiki/Salt_water_battery + un circuit de tip JOULE Thief https://en.wikipedia.org/wiki/Joule_thief . Nu o sa poata in veci sa alimenteze mai mult decat niste led-uri obosite .
  6. Salut , e nevoie de cineva capabil sa stearga o pagina de facebook romaneasca , in totalitate . Mai multe detalii in privat .
  7. Care-i catch-ul? Daca sunt noi , de ce le-ai luat fara sa le folosesti? Sau au fost un cluster ceva?
  8. Ti se pare , de unde stii tu ca nu am fost si eu client , sau ca nu au fost si altii care s-au plans de serviciile lor?Iti garantez eu ca sunt suficienti si stiu ce zic.
  9. takko

    UVP?!

    Este posibil sa ai o baterie care e formata din mai multe celule, 2 in cazul tau , si ai 2 pini care reprezinta conexiunile de pozitiv si negativ si al 3-lea pin care este pinul de balansare a bateriilor .Practic cu ajutorul lui incarcatorul incarca bateria in asa fel incat intre cele 2 celule ale bateriei tale sa nu existe o diferenta de tensiune mare(+- 0.1 V).Ajuta la imbunatatirea duratei de viata a bateriei .
  10. Eu zic sa nu cumparati de la Robofun si cu atat mai mult sa nu le mai incurajati afacerea. Preturile sunt atat de nesimtite (mai mult de 50 % adaos si asta in cazurile bune).Mai sunt si alte site-uri care ofera genul de produse , chiar am vorbit cu cineva de la optimusdigital.ro sa vad daca se pot aduce cumva la un pret normal raspy
  11. Daca stii pe cineva care e bun pentru post sansele sunt ca el deja sa castige cat sa nici sa nu se uite la ofertele lor.
  12. Pot sa te ajut eu cu treaba asta , atat timp cat e ceva interesant..
  13. Nu sunt sigur la ce te referi , dar daca te referi la beacon location and tracking sigur putem sa discutam .
  14. Oferim servicii in zona Iot si hardware , aplicatii practice de monitorizare retele de senzori si noduri IoT care fac achizitie de date . Procesare de data in cloud , big data , machine learning pe datele extrase . De principiu nu facem pentru platforme hardware care nu sunt produse de noi. De asemenea solutii de genul control accces cu amprenta , electronica smart si automatizari in zona domestica si industriala de orice gen. Fara chestii ilegale: clonare , rescriere sim-uri si alte shits specifice.Toate abordarile de genul asta o sa fie raportate. Oferim consultanta , R&D pentru MVP -URI ---CONTRA COST----
  15. Eu , fara afisaj , reglaj din 1 in 1 sec si din 10 in 10 secunde.
×
×
  • Create New...