Jump to content

Che

Active Members
 • Content Count

  1245
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Che last won the day on September 26 2018

Che had the most liked content!

Community Reputation

167 Excellent

1 Follower

About Che

 • Rank
  Registered user

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dar la class sau la type care ar fi rationamentul? M-ar interesa in special la class. Eu credeam ca pentru class, de exemplu, ar trebui sa existe un alt header care sa defineasca ce este class pentru python.exe. Eram curios cum ar arata asa ceva. Multumesc mult!
 2. De dragul teoriei sa presupunem ca ai vrea sa iti creezi tu un nou limbaj de programare asa cum e Python de exemplu. Cum definesti class ? Dar type ? Dar def ? Am dat in editor Go to definition pentru astea si zice ca cica "No definition found!". Dar totusi cum ar arata codul sursa pentru asa ceva ? @Nytro
 3. Che

  CUDA ?

  Salut! Am un tabel .csv de 1100 coloane si peste 5 milioane de randuri. Vreau sa fac train pe el la un neural network, in python. Este vorba de Neural netwok si nu convolutional. Momentan am scriptul in python scris pentru procesor dar am de gand sa-l transform pentru CUDA ca pentru procesor posibil sa trebuiasca foarte mult timp sa fac train la neural net. Nu am placa video care sa suporte CUDA si de asta as vrea sa stiu ce varianta sa aleg: - sa-mi cumpar o placa video care sa suporte asta ? Care credeti ca ar face asta ? Am nevoie sa se antreneze in MAXIMUM 3-4 ore si nu mai mult. - sa apelez la un serviciu online pentru asta ? Care e mai avantajos si in acelasi timp sa fie simplu de utilizat, adica numai sa urc scriptul si aia e, nu sa imi mai bat capul cu diverse API-uri de ale lor ? Dupa cum sunt rezultate datele din acel csv eu trebuie sa antrenez NN dupa fiecare adaugare de noi date. E mai avantajos cu plata lunara sau sa platesc per utilizare doar atunci cand am nevoie ? Ce-mi recomandati? Cum e mai avantajos ? Multumesc mult! @Turry
 4. Doar international sau ce vrei sa spui, mai exact? Daca, sa zicem, stii ca ANAF are de gand sa iti blocheze conturile bancare din Romania si tu iti pui repede banii pe Skrill inainte sa faca ei asta, iti vor putea bloca contul de Skrill ? Au putere asupra Skrill la nivel national sau ce ai vrut sa zici cu international? Multumesc mult!
 5. @b90rvn In locul tau m-as interesa daca mai sunt in voga siturile cu filme, asta inainte sa bagi banii in promovarea sitului. Iti zic asta fiindca mi se pare ca sunt cam... moarte. Nu ma bazez pe nimic cand spun asta dar nu mi se pare ca mai e ca acum cativa ani cand toate lumea vedea filme si seriale la greu. Nici actorii buni nu prea mai scot cine stie ce. Di Caprio nu a mai scos ceva bun de mult timp, Nicolas Cage joaca in filme din ce in ce mai slabe, Van Damme incearca sa para ca in tinerete, majoritatea sunt filme de duzina care primesc Oscarul asa, pe ochi frumosi, pe chestii de nediscriminare, de femeie in rol principal, de homosexual in rolul eroului principal si asa mai departe, lucur care face lumea sa-si cam bage ceva in ele de filme. Parerea mea.
 6. Nu pot face ceea ce zici tu cu extrasul fiindca nu exista primary key si pot fi persoane care sa aiba atat acelasi nume, cat si acelasi prenume, precum si chiar si aceeasi varsta, ei putand sa difere ca inaltime sau tara de provenienta. Nu poti sti care si cate coloane pot avea aceleasi valori si deci diferenta sa se faca prin coloanele ce au valori diferite. Stiu, am incercat cu UNION numai ca nu merge, trebuie sa aiba aceleasi coloane si acelasi numar de coloane: "Each SELECT statement within UNION must have the same number of columns;"
 7. Din mai multe fisiere json, dupa ce le-am convertit in format .csv, le-am bagat cu Python intr-o baza de date de tip SQLite. In total am 500 de tabele care sunt in felul urmator: Toate au in comun ~30 de coloane (fullName, firstName, lastName, age, sex, nationalitate, etnie, regiune, tara etc.) <--- toate astea sunt in comun in toate tabelele si se gasesc in fiecare dintre cele 500 de tabele. Acuma, fiecare tabel mai are in plus intre 1 si 15 coloane unice, specifice doar lui, care nu se mai gasesc si in alte tabele. O persoana (nu e vorba de o persoana reala, nu va ganditi la date personale & stuff) se poate gasi intr-un tabel sau mai multe sau in toate dar nu e neaparat sa se gaseasca in toate tabelele, putand fi si tabele care nu contin acea persoana. Folosind SQLite m-am gandit sa fac asta cu LEFT OUTER JOIN problema e ca daca le bag pe toate intr-un singur query imi da operational error ca numarul maxim e 1000. Asa ca am decis sa iau tabelele cate 7 desi merge ca si comanda e tot prea mare si da Memory Error. Asa ca m-am gandit sa le iau cate doua: Create table Mytable_randomstr1 if not exists as select * from tabel_1 left outer join tabel 2; dupa care sa inversez (practic fac permutare intre cele doua) si reulta comanda: Create table Mytable_randomstr2 if not exists as select * from tabel_2 left outer join tabel 1; In final imi rezulta alte doua tabele si daca e sa o iei asa, nu am rezolvat nimic ca din cele 500 de tabele imi rezulta altele 500. Cum as putea sa le combin pe toate intr-unul singur, fara a pierde datele din coloanele specifice fiecarui tabel (tinand cont ca tabelele nu au numar egal de coloane) ? Daca e nevoie trec totul pe MySQL, numai sa iasa, problema e ca baza de date SQLite o tine pe un hdd portabil de 2tb in timp ce pe PC nu mi-ar incapea baza de date MySQL. Multumesc mult de tot!
 8. Ok, si... exista un soft care, instalat pe telefon sau pe alt PC, sa capteze sunetul altui PC si sa iti redea, de exemplu, ce se intampla pe acel PC + ce scrie acel utilizator in Word sau oriunde altundeva ?
 9. @Gecko Care este situl, te rog frumos, ca vreau sa ma joc si eu in python cu el ? Da-mi PM, te rog mult, daca nu vrei sa il faci public ca eu nu am mai vazut un astfel de site niciodata si vreau sa ma joc cu el (promit ca nu-i fac nici un rau) doar vreau sa vad cum arata asa ceva life. Multumesc mult de tot! Linia de mai jos ce face ?
 10. Salut! In domeniul AI care este cel mai avansat algoritm de intelegere a limbajului uman, pana in momentul de fata ? Stiu ca era aia cu lanturile Markov, dar ceva mai avansat de atat ? Ceva care sa inteleaga un text scris de exemplu ?
 11. Che

  Matricea

  @aurelLDe python nu ai nevoie ca te-as putea ajuta cu cea mai mare placere dar in C++ nu am mai programat de ceva vreme si mi-e cam greu acuma, plus ca am si ceva vin la bord ?
 12. Poate o sa folosesc php dar momentan nu imi e indemana ca nu am mai scris nimic in php de peste 5 ani. Multumesc! Da, m-am gandit sa imi comentez cat mai explicit codul ca nu programez tot timpul si cand ma apuca am observat ca nici eu nu mai stiam ce am vrut sa scriu acolo.
 13. Gata, am rezolvat. Folosesc acum c.executemany(sqlite_command). Totusi, cu pandas nu imi da voie ca imi da o eroare ca numarul de coloane nu e egal... (?!). Ciudat. Zic fiindca am vazut o metoda mult mai simpla folosind pandas. Oricum, am rezolvat. Multumesc pentru ajutor! (Nu era treaba cu CTL-urile.)
×
×
 • Create New...