Jump to content

Che

Active Members
 • Posts

  1403
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Che last won the day on September 20

Che had the most liked content!

Reputation

202 Excellent

2 Followers

About Che

 • Rank
  Registered user
  Enthusiast

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Acesta este scriptul dat ca exemplu de ei ca sa inteleaga fiecare cum se foloseste libraria yfinance: import yfinance as yf msft = yf.Ticker("MSFT") # get stock info msft.info # get historical market data hist = msft.history(period="max") # show actions (dividends, splits) msft.actions # show dividends msft.dividends # show splits msft.splits # show financials msft.financials msft.quarterly_financials # show major holders msft.major_holders # show institutional holders msft.institutional_holders # show balance sheet msft.balance_sheet msft.quarterly_balance_sheet # show cashflow msft.cashflow msft.quarterly_cashflow # show earnings msft.earnings msft.quarterly_earnings # show sustainability msft.sustainability # show analysts recommendations msft.recommendations # show next event (earnings, etc) msft.calendar # show ISIN code - *experimental* # ISIN = International Securities Identification Number msft.isin # show options expirations msft.options # get option chain for specific expiration opt = msft.option_chain('YYYY-MM-DD') # data available via: opt.calls, opt.puts Faza este ca eu in momentul de fata trebuie sa iau pe rand fiecare metoda si sa stau cam 7-10 zile pana termina de facut request-urile pentru fiecare metoda in parte, adica trebuie sa iau msft.info si sa stau 10 zile sa astept pana descarca informatiile pentru fiecare ticker in parte (nu doar msft cum e dat in exemplu ci ticker.info si apoi salvat si tot asa pentru fiecare ticker cate un request ca sa ia info pentru acel ticker si in total sunt 52.000 de tickere si dureaza cam 7 sau chiar 10 zile pentru fiecare. Problema este ca dureaza prea mult pentru fiecare metoda in parte sa astepti cate 10 zile ca pana termin eu sa le descarc deja unele informatii s-au schimbat si trebuie sa le descarc din nou ca deja la .info acum la unele dintre ele difere fata de ce am descarcat eu initial si acum trebuie sa o iau de la capat si la .info nu te-ai astepta sa apara schimbari, nu mai zic de history si recommendations. Nu se poate cumva ca printr-un singur request sa accesez toate metodele de mai sus (.info, .history, .splits, .dividends etc.) si sa le salvez pe fiecare in parte in fisiere fara ca sa fac cate un request pentru fiecare metoda in parte si pentru fiecare ticker in parte? @MrGrj Te rog mult, mult, mult de tot! Multumesc din suflet!
 2. Prin urmare inseamna ca nu ar fi prea destept sa-ti faci cont cu nume si prenume si date reale, adresa si tot si sa-l pui pe Windows 10 ca sa inregistrezi windows-ul pe numele tau, nu?
 3. Daca iti cumperi Windows 10 sau il ai in original cumparat odata cu PC-ul si vrei totusi sa pui contul de outlook si sa-ti creezi acel cont Microsoft ca sa-l inregistrezi pe numele tau din moment ce este chiar al tau, cumparat, original etc. intrebarea este daca iti intra un virus in calculator iti poate lua datele de contact pe care este facut contul outlook/Microsoft? Multumesc anticipat!
 4. Gratuit da, dar nu open source fiindca nu mi-ar conveni sa vina altii si sa ia pur si simplu codul ca sa-l puna in propriile aplicatii sau sa faca diversi experts advisors sau pur si simplu un site asemanator dar cu plata si ca castige bani doar fiindca e mai bine promovat. Mai pe scurt, problema este ca daca il faci opensource nu mai vin vizitatori fiindca fiecare isi trage codul sursa si il pune la el pe PC sau face altceva cu el si nu mai are nevoie de tine sa-ti faca vizite iar banii as vrea sa vina din reclamele puse pe site si prin urmare daca nu-s vizitatori, nu mai sunt nici bani din reclame.
 5. Poate nu m-am exprimat eu bine, nu ma refer sa fie picat de la numarul de vizitatori simultan ci de la suprasolicitarea aplicatiei web. Mai exact, sa zicem ca as vrea sa fac un fel de site gen tradingview dar care sa aiba niste indicatori custom made care se bazeaza pe o gramada de calcule dar si pe alti indicatori (fiecare din ei facand alte calcule) deja existenti, plus sa poata fiecare vizitator sa-i dea ce parametri vrea el, deci cate un run pentru fiecare schimbare de parametri pentru fiecare utilizator in parte. De asta consider ca mai bine ar fi ceva bazat JavaScript ca fiecare sa-si foloseasca propriul browser pentru a face asta si nu procesorul serverului pe care este hostat situl. Am dat doar un exemplu si la asta m-am referit de fapt. @SirGod Codul fiind in C++, care procesor il va rula: al serverului sau al PC-ului celui care viziteaza situl? Suna interesant. Nu am mai auzit pana acum de asa ceva. Multumesc! @gigiRoman M-am uitat la un video pe Yotube legat de ceea ce ai zis si din comparatia pe care o facea eu am inteles ca Vue este cel mai bun JS framework, mai bun si decat React si decat Angular. Ai putea te rog sa-mi dai un exemplu extrem de simplu si de banal si usor de inteles care sa faca asta, te rog? Sa zicem ca ai o functie care da ca si return 12 de fiecare data cand o apelezi, gen calculeaza return 5+2+1+3+1; si tu nu vrei ca utilizatorul sa afle cum ai calculat tu de ai ajuns la numarul 12. E cam stupid exemplul si exploatabil, stiu, dar de dragul teoriei. Cum ar arata codul exact in oricare framework vrei tu si iti vine mai usor, ca astfel incat utlizatorul sa nu poata vedea js cu functia care returneaza 12? Cat mai simplu posibil. Toate astea trebuie scrise in index.html sau fiecare trebuie puse in fisiere separate? Multumesc mult de tot!
 6. Sa zicem ca vrei sa iti faci un site unicat cum nu mai exista pe internet la ora actuala dar, ca sa nu folosesti functii php sau Python de exemplu (in caz ca folosesti Django) fiindca nu vrei sa rupi serverul si sa fie mai tot timpul picat din cauza a foarte putini utilizatori, te gandesti la ceva gen Javascript care practic este Clent Side si fiecare viziator/utilizator isi foloseste propriul browser pentru a utiliza diverse functii oferite de site. Problema cu Javascript este ca oricare daca se pricepe (si nu-i neaparat greu) iti poate lua functiile din javascript si sa le foloseasca dupa cum doreste in propriile lui aplicatii sau chiar sa le converteasca in C++ ca limbajele sunt oarecum asemanatoare si sa faca aplicatii pe baza codului tau sursa asta dupa tu ce ti-ai stors creierii si nervii sau poate ai dat bani unui programator sa-ti faca ceva frumos asa cum vrei tu. Exista un soi de obfuscare in Javascript dar am inteles ca se poate decoda la loc si rezulta codul original. Ce altceva s-a putea folosi care sa fie client side dar codul sa fie protejat si sa nu poata fi furat de utilizatorii sitului (sau citit si creat exploituri dupa el) ? Multumesc mult de tot!
 7. Si cum sunt comisioanele romanesti: mari sau mici?
 8. La ce te referi? Ce semnatura? Despre ce e vorba?
 9. @MrGrj Multumesc mult de tot! O singura nelamurire mai am: Va trebui sa fac un try si catch si acum stiu ca are ca si timeout prestabilit 30 de secunde. Intrebarea este cum anume fac catch pe timeout? De exemplu cand apesi CTRL+C de la tastatura ca sa opresti scriptul tu poti sa-i faci catch pe KeyboardInterrupt astfel: try: main() except KeyboardInterrupt: print('Interrupted') Ce anume pui la catch (except) in caz de timeout? Multumesc mult de tot!
 10. Exact asa m-am gandit si eu la inceput doar ca yfinance nu are ca si parametru timeout. Este o metoda, nici macar o functie. https://pypi.org/project/yfinance/ ex. import yfinance as yf msft = yf.Ticker("MSFT") # get stock info msft.info Practic ii faci try si catch pe msft.info pe care il salvezi in linia de cod urmatoare daca nu a intervenit nici o eroare. Ai putea, te rog, sa-mi arati cum se poate face timeout si catch in caz de timeout (banuiesc ca trebuie) la asa ceva? Multumesc mult de tot!
 11. @MrGrj Cum faci atunci cand conexiunea ramane blocata? Adica internet este, ping catre google este dar conexiunea yfinance ramane blocat pur si simplu fara sa arate vreo eroare, fara nimic, doar astepti sa ia rezultatele si astepti si tot astepti dar nu se mai intampla nimic fiindca conexiunea este cumva inghetata. Am observat ca se intampla asta cand lasam scriptul sa ruleze dar pe PC deschideam IEInspector HTTP Analyzor ca sa faca sniff sa vad ce headere si ce parametri foloseste scriptul si pur si simplu ramanea blocat fara sa fac absolut nimic si fara sa-i dau kill la script sau sa il analizez in program, asa pur si simplu. Tot la fel se mai intampla uneori asa pur si simplu, fara sa fac nimic, cred ca de la prea multe accesari, nu simultane sau ceva dar pur si simplu cred ca te ia la ochi dupa 100+ de accesari pe acelasi link, nu stiu sigur, banuiesc. Si tot la fel, nici un mesaj de eroare, nimic, doar ramanea blocat si nu se mai intampla nimic. Cum pot face catch sau manageria situatia asta? Ma poti ajuta, te rog mult? Multumesc mult de tot!
 12. Che

  Salut !

  Bine ai venit! Esti tare daca stii chestii asa faine de la varsta asta. Poate faci si niste tutoriale ceva gen basic -> advanced.
 13. Pai tocmai asta este ca eu l-am facut cu try si catch de la bun inceput si unele catch sunt cu prinderea erorilor specifice dar am lasat la final si un catch e: print(e.text) #sau ceva de genul care sa fie la modul general, adica sa prinda orice alta eroare si sa o afiseze, prin urmare inclusiv asta, exact asa cum zici tu. Doar ca nu se intampla asa. Nu s-a intamplat niciodata sa afiseze vreo eroare anume doar ramanea blocat si atat:
 14. Daca formulezi totul sub forma unei intrebari inseamna ca si continutul ar trebui sa fie sub semnul intrebarii. Eu as vrea la modul concret, X a facut Y si uite asa si asa si asa ca altfel este privita situatia decat atunci cand spui ca oare X a facut Y dar oare a facut si Z si oare a facut si W s.a.m.d. multi nu se mai obosesc sa citeasca balarii de genul asta.
 15. Adica spui ca Phantomjs este doar Chrome si nu poate fi detectat? Dar si Selenium tot Chrome este ca descarci chrome driver si pe ala il iei si il folosesti care este chrome practic.
×
×
 • Create New...