Jump to content
awnly3jhc2g

This Is What Happens When A Kid Leaves Traditional Education

Recommended Posts

Posted

Logan Laplante is a 13 year-old boy who was taken out of the education system to be home schooled instead. Not only was he home schooled, but Logan had the ability to tailor his education to his interests and also his style of learning, something traditional education does not offer. As Logan has mentioned, when he grows up he wants to be happy and healthy. At a TEDx talk in 2013, he discussed how hacking his education is helping him achieve that goal.

Logan’s story can be seen in a similar light as Jacob Barnett‘s story who was first put in Special Ed by his school until he was pulled out of standard education and is now seen as an incredibly intelligent young person who is on track to winning a Nobel Prize one day.

More on Education & Homeschooling

Education is often considered the foundation for creating a well rounded and productive society, but this belief usually stems from being sure that those coming out of the education system are able to keep the cogs of society turning in order to maintain profit margins of large companies in a system that requires constant growth. Instead of having creative and out-of-the-box-thinking people, the current style of education creates more submissive, obedient and trained graduates so the current system is always maintained.

What this means is that standard education is focused less on each individual and their growth and more on creating a supply of worker bees that can go out into the world and follow within the confines the system sets out. Sir Ken Robinson gave a famous TED talk in 2007 where he discussed his beliefs about how education kills creativity. This TED talk is one of the most viewed TED talks of all time and has inspired many to re-think the way we are educating our children. Since traditional education is still taking its time with adjusting, many are turning to homeschooling as a solution as it allows children to explore education much like Logan did.

Currently about 3.8% of children ages 5 – 17 are home schooled in the US. In Canada, that number drops to about 1%. This is a number that is expected to continue growing in both countries as more see the limitations of our current education system. Also, studies done in the US and Canada show that home schooled children out perform their peers from both private and public schools.

In my view, home schooling is much more likely to create a creative, adaptive, and forward thinking person who is less conditioned to think only within the small confines of a crumbling system. Does this mean it is for everyone and that one can’t turn out that way through standard education? No, I simply feel the chances are far greater with homeschooling.

My decision to leave school behind when I was in college came from the same beliefs I hold today about education. I felt confined within the system and I felt it wasn’t going to lead me somewhere I wanted to be. It didn’t matter whether I was studying business, engineering, marketing or music, I did not enjoy the methods and couldn’t see a way to change things except by leaving. Aside from what society would make us think, leaving education and a diploma behind was one of the greatest decisions I have ever made as I was then able to explore and learn anything I wanted without having to worry about a rigid structure which promotes memorization and useless testing. I believe we will be OK if we leave the current education system behind and choose other methods. This isn’t to say homeschool is for everyone, but I truly believe that a drastic, and I mean drastic, change in the way our education system functions needs to happen, and soon.

Does Education Kill Creativity?

Nu poate fi categorizat ca fiind STIRE, dar nu am stiut in ce categorie sa postez. Daca nu l-am pus unde trebuie, puteti sa il mutati.

Posted

Cat timp ai ratiune, inteligenta si vointa ( inclusiv motivatie , de multe ori aceea de a ajuta pe celalalt sau chiar si banul) poti sa inovezi..

Dupa cum zicea Einstein :)) : Singurul lucru mai presus de cunostiinta este imaginatia ... care in invatamantul traditional nu se prea cultiva.

Btw: era un sondaj ca peste 38% din angajatii in domeniul IT sunt "home-schooled" so... :))

Posted (edited)

Interesant subiectul, cel putin din punctul meu de vedere, si eu fiind din pacate supus acestui sistem educational infect din Romania ce din pacate nu are foarte multe calitati care sa il caracterizeze. Recunosc, putinele calitati sunt importante, precum cultivarea notiunilor generale in mai multe domenii, o trasatura esentiala pentru un om ce vrea sa fie important in societatea de astazi.

Mi-ar fi placut sa vad in acest topic si parerile unor absolventi ai facultatilor romanesti in legatura cu optiunea de a renunta la scoala de stat din Romania si de a urma o scoala privata ori de a invata pe internet. Din pacate multi dintre noi nu ne permitem o scoala privata si ne ramane doar invatatul acasa..

Propun dezbaterea subiectului, ar fi de apreciat postarea a cat mai multe pareri (utile, ale unor oameni ce stiu despre ce vorbesc, nu copii care isi dau cu parerea!) ce pot ajuta oricarui elev / student roman ce vrea o schimbare, ce vrea sa se abata de la turma de marionete ale statului. Ce scrie in articol e valabil din pacate si pentru Romania, statul pregatindu-ne pentru a-i servi, pentru a fi cat mai de folos tarii. Totusi multe facultati importante nu ne ofera ceea ce ne intereseaza dupa ce absolvim, anume un job care sa ajute si statul, dar si pe noi. Am vazut ca facultati din tari precum Germania iti dau optiunea de a te angaja ori in cadrul lor, ori la o firma partenera lor, cu salarii de baza de peste 1000 euro.

In timp ce scriam despre facultati, ascultam la televizor despre spagarii din scoli. Asadar nici scoala generala / liceul nu mai sunt optiuni pentru copii . Profesorii ar trebui sa invete copiii din placerea de a profesa, din placerea de a oferi si altora cunostintele dobandite de ei. Nu ar trebui sa ia pedagogia ca pe o afacere din care sa iasa cat mai multi bani din fiecare carte vanduta, din fiecare sarbatoare nationala, din fiecare nota oferita si asa mai departe.

Edited by DrW
Posted

Ai foarte mare dreptate Drw! Din pacate asta e Romania.

De exemplu, eu am platit anul trecut 300 RON la fondul scolii neprimind o chitanta sau ceva asemanator...

Nu stiu unde s-au dus banii aia dar cu siguranta nu unde erau destinati si anume la copii.

Posted
Interesant subiectul, cel putin din punctul meu de vedere, si eu fiind din pacate supus acestui sistem educational infect din Romania ce din pacate nu are foarte multe calitati care sa il caracterizeze. Recunosc, putinele calitati sunt importante, precum cultivarea notiunilor generale in mai multe domenii, o trasatura esentiala pentru un om ce vrea sa fie important in societatea de astazi.

Si eu as fi interesat in mai multe opinii...

Posted

Revin cu o posibilitate zic eu interesanta, pentru optiunea de a invata acasa, in cazul in care nu avem destul buget pentru a plati o scoala privata in domeniul ce ne intereseaza.

Pana acum 20 de ani invatamantul complet la distanta a fost practic imposibil. Din fericire, la momentul dat datorita acestui sistem sa primesti cunostinte complete, practic in orice domenii, nu este o problema, doar sa fie dorinta in acest sens. Invatamantul online in comparatie cu cel clasic are o serie de avantaje – inveti intr-un ritm individual, libertate, posibilitatea sa completezi golurile in domeniul in care te intereseaza, flexibilitatea si accesibilitatea materialelor. Mai mult decat atat, un asemenea invatamant in multe situatii este gratuit.

La dispozitia dumneavoastra este o lista cu universitatile online cu ajutorul carora va veti putea largi considerabil cunostintele intr-o anumita sfera, fara sa dati banii pentru a invata intr-o universitate de afara.

free-elearning

Coursera

Coursera a fost lansata in aprilie si are deja mai mult de 3 milioane de studenti. Acum ea include mai mult de 200 de cursuri de la 33 de universitati. Daca inca nu ati auzit de Coursera – este un start-up in sfera invatamantului online, fondata de profesorii universitatii Stanford, care va permite sa treceti un curs interactiv de la universitate si care este predat de un profesor real intr-una din cele mai bune scoli din lume. Gratuit!

TEDx

Conferinte organizate pe licenta organizatiei necomerciale TED. Ele au loc in intreaga lume pentru ca oamenii progresivi si avansati sa se poata intalni, sa comunice intre ei, sa faca schimb de cunostinte si experienta.

Umass Boston Open Courseware

Va propune cursuri gratuite la psihologie, biologie, politologie, istorie, matematica si o serie de discipline cu profil uman cu acces la lista cursurilor, literatura recomandata. Neajunsul este ca aceasta resursa nu are cursuri video ori prezentari ca rezultat a ceea ce s-a predat in cursul orelor.

Khan Academy

O baza imensa de lectii video in mai mult de 20 de limbi, cursurile sunt impartite in lectii separate cu posibilitatea vizionarii fiecarui video independent de la cursul pe care l-ai ales. Accentul de baza este pus pe video ca modalitate de oferire a informatiei, insa materiale pentru citit aici nu sunt.

MIT Open Courseware

Ca sa ajunga la acest institut, oamenii din intreaga lume cheltuie o gramada de bani si efort. Totusi aici sunt disponibile si cursuri gratuite. Materialul poate fi si descarcat cu indicarea structurii si duratei cursului. Se potriveste perfect pentru cei care isi doresc sa isi incerce puterile in domeniul stiintelor tehnice si aplicate si nu este impotriva sa invete de unul singur intensiv.

Free-Ed

Aici totul este impartit in cursuri si lectii, plus posibilitatea de a cauta pagini si grupuri pe Facebook si pe alte site-uri pentru studenti care studiaza acelasi curs.

Learning space: The Open University

Toate materialele sunt impartite dupa varste si grupe tematice, materialul de lectura poate fi descarcat pe propriul computer, iar tematica cursurilor propuse este destul larga.

Carnegie Mellon Open Learning Initiative

Pentru a avea acces la materialele cu caracter educativ va trebui sa va faceti un cont pe site. Se presupune ca utilizatorul invata materialele de sine statator, plata pentru pentru invatare nu este, dar nu sunt nici instructori/profesori si examene pe care sa le dai.

Tufts Open Courseware

Pe acest site inregistrarea nu este necesara, materialele sunt accesibile in format powerpoint.

Stanford iTunes U

O varietate de continut video si cursuri de la Universitatea Stanford. Pentru a invata veti avea nevoie de un cont pe iTunes si un computer care sa-l recunoasca.

Alte cursuri cu posibilitatea de a fi urmarite gratuit si invatate la domiciliu:

Utah State Open Courseware – antropologie, biologie, matematica, economie, istorie, psihologie

USQ Australia Open Courseware – programare, turism

University if California Irvine Courseware – management, inginerie, arta

EdX – jurisprudenta, mecanica cuantica, programare

Connections Academy – matematica, geografia, arta

OpenCulture – economie, arta, arheologie, istorie, limbi straine

New York University – management, tehnologii informatice

Open Yale Courses – chimie, istorie, filosofie, psihologie

Notre Dame Open Courseware – istorie, antropologie, fizica, sociologie, teologie

Open UW – al doilea razboi mondial, istoria Jazz-ului

Udacity – matematica, programare, design

University of the People – sisteme informatice, administrarea afacerilor

Webcast Berkeley – biologie, politologie, psihologie

Google Code University – programare, tehnologii informatice

University of Michigan Open – medicina, arhitectura, literatura

Capilano University – matematica, arta, tehnologii informatice

United Nations University – economie

Universaid Colombia – inginerie, administratie, medicina

sursa

  • Upvote 1

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...