Jump to content
ToxicBlood

Hackerii au deblocat din nou telefonul iPhone

Recommended Posts

Hackerii au deblocat din nou telefonul iPhone

Hackerii au raspuns astfel unui update lansat de Apple care dezactiva telefoanele modificate. iPhone Development Project a dezvoltat o metoda de instalare a aplicatiilor third-party si de folosire a altor retele GSM decat AT&T, anunta The Unofficial Apple Weblog.

Actualizarea softului iPhone la versiunea 1.1.1 dezactiva telefoanele modificate si oprea functionarea aplicatiilor third-party, conform avertismentelor Apple care au precedat lansarea sa. Hackerii au descoperit deja o metoda de a corecta modificarile operate de acest update.

Ultima metoda hacking permite utilizatorilor care au instalat deja upgrade-ul de firmware 1.1.1 sa revina la varianta anterioara, sa deblocheze dispozitivul si apoi sa actualizeze din nou la 1.1.1, functiile telefonului mobil ramanand operationale.

Este de asteptat ca Apple sa lanseze noi upgrade-uri firmware care sa blocheze dispozitivul, din cauza operatorilor de telefonie mobila care au convenit sa cedeze portiuni semnificative din veniturile lor provenind de la utilizatorii iPhone, in schimbul drepturilor exclusive in anumite tari. De asemenea, specialistii se asteapta ca Apple sa vanda aplicatii autorizate dezvoltate de partenerii sai apropiati, care vor primi acces la kiturile de dezvoltare software.

iPhone Alley prezinta metoda de deblocare la adresa http://www.iphonealley.com , dar avertizeaza ca nu este recomandata utilizatorilor neexperimentati, fiind necesara folosirea interfetei in linie de comanda a iPhone.

Cei care si-au blocat telefoanele dupa upgrade-ul la versiunea firmware 1.1.1 si le pot repune in functiune cu aplicatia iPhone SimFree disponibila la adresa: http://www.iphonesimfree.com/cgi-bin/iphonesimfree/engine.pl?page=home . Aceasta foloseste o vulnerabilitate TIFF buffer overflow din Safari pentru a rula cod pe dispozitiv, vulnerabilitate care va fi probabil corectata de Apple la urmatoarele update-uri.

191648274718b5aba3de7.jpg

Sursa : gecadnet

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...