unixbreak Posted March 26, 2014 Report Posted March 26, 2014 daca ai 3 pcuri legate ... de pe al 4 lea le poti lua macurile inainte sa primeasca ip ? chiar cand booteaza?ce tip de conexiune ar fi necesara pentru taskul asta ? ce placi ? aveti idee ?Multumesc Quote
Erase Posted March 26, 2014 Report Posted March 26, 2014 (edited) Nu cunosc alta modalitate de a prelua datele din alt calculator decat cu ajutorul unei aplicatii client-server.Dar totusi.. care ar fi folosul acestui task in cazul in care ar fi posibila preluarea adreselor mac al celorlalte trei pc-uri?LE: Fiind ironic nu vei rezolva nimic. Edited March 26, 2014 by Erase Quote
unixbreak Posted March 26, 2014 Author Report Posted March 26, 2014 curiozitatea frate. Tu nu iti pui asa intrebari cateodata ? de exemplu .... de ce as raspunde cu o alta intrebare sau stiu eu .. mai profunde de atat ?! Quote
compile Posted March 26, 2014 Report Posted March 26, 2014 Daca sunt toate in aceeasi retea (sub acelasi router) poti sa sniffezi DHCP requesturile pe care le trimit la router pentru a li se atribui ip-urile. Daca al patrulea este dincolo de router nu se poate pentru ca MAC-urile celor trei sunt ascunse de router. Quote
unixbreak Posted March 26, 2014 Author Report Posted March 26, 2014 Ms pt reply am recitit postul meu si cred ca trebuie sa mai adaug si ca:unitatile de la care vreau macul nu au OS, iar dupa ce primesc ip booteaza diskless, din network ce incerc sa fac e un csv de forma u1 mac1u2 mac2u300 mac300pe care il convertesc in dhcpd.conf si va fi principalul fisier care va distribui ipuri in functie de macpentru ca am nevoie sa stiu si ca u2 de ex ii unitatea asta. u10 ii aia ... u100 ii aia.eu am unitatile numerotate doar de mac am nevoie ... folosind serial port nu ar fi posibil ?oricum ... merg la munca .. 12 ore am la ce medita ... revin dimineata cu concluziile mele ...dar m-as bucura daca as avea si feedbackul vostru.va multumesc! Quote