manxten Posted April 15, 2014 Report Posted April 15, 2014 Salut! Am o problema in Excel pe la care nu am gasit o solutie cu functiile predefinite. Am incercat si cu VBA, dar nu mi-a iesit(ce e drept nici nu sunt un maestru in Visual Basic). Problema suna cam asa: Intr-o celula este scris un numar(ex: 21223224) si se cere sa se afiseze de cate ori apare cifra 2 in numar. Va arasez si o imagineDaca cineva imi poate oferi o solutie cat mai scurta/simpla fara sa intre in chestii avansate de VB raman recunoscator. Quote
FreddieTux Posted April 15, 2014 Report Posted April 15, 2014 Solutia doar pentru cifreFunction CountDigitOccurence(Target As Long, SearchFor As Byte)Dim number As Integernumber = 0Do While Target <> 0If Target Mod 10 = SearchFor Thennumber = number + 1End IfTarget = Target / 10LoopCountDigitOccurence = numberEnd FunctionSolutia pentru siruri de caractere (e ceva mai generala si se poate aplica si cifrelor)Function CountOccurence(Target As String, SearchFor As Integer)Dim number As Integernumber = 0Do While InStr(Target, SearchFor) > 0number = number + 1Target = Replace(Target, SearchFor, "", 1, 1)LoopCountOccurence = numberEnd Function Quote