Jump to content

FreddieTux

Active Members
  • Posts

    137
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Everything posted by FreddieTux

  1. Presupun ca vrei o baza de date relationala, asta inseamna ca nu poti avea campuri calculate, decat daca vrei sa o denormalizezi (ma refer la sumele intrarilor si iesirilor). Iti recomand varianta lui kNigHt cu doua mici adaugiri. Mai intai ai nevoie de un camp denumit "cost" in "produse" si in "intrari", pentru ca ai nevoie de el atunci cand descarci din gestiune. Eventual poti pune si in tabela "iesiri", pentru ca e destul de greu sa il calculezi de fiecare data cand vrei sa afli o anumita iesire din luna respectiva, asa ca poti folosi argumentul asta ca sa pui ceea ce e, de fapt, un camp calculat. Apoi vei mai avea nevoie de un trigger pe tabela "iesiri" astfel incat sa nu poti vinde ceea ce nu ai pe stoc. In ceea ce priveste golirea tabelelor de intrari si iesiri, poti face asta, de asemenea, poti sa stochezi datele in doua tabele de istoric sau poti sa le lasi asa, dar cand descarci din gestiune sa fii atent la luna in care se face descarcarea.
  2. Depinde de anotimp. Daca e cald afara, fac o tura cu bicicleta pana curge apa pe mine. Daca e frig sau n-am chef de plimbare, pun rammstein in casti si ma joc cs pe un server cu respawn (asta e si singurul motiv pentru care am cs in calculator ).
  3. @AndreiMihai : Incearca sa modifici continutul paginii ca sa para mai atragator. Spain from above: help me buy a drone so you can enjoy a birds eye tour of Spain I love photographing landscapes and have always dreamt of publishing my photos in a National Geographic journal. My idea is to travel around Spain and capture on film its majestic landscapes and landmarks. Nowadays I'm falling short of achieving my goal because of the financial problems I'm facing after losing my job. Help me achieve my dream by funding this campaign to buy a drone and in return I will contribute to the National Geographic journals we all enjoy so much and, as a thank you gesture to the community, I will also create and update a Facebook page with exquisite scenery images. Any contribution, no matter how small, is greatly appreciated. Viva España! De asemenea, ar fi bine sa creezi deja pagina de Facebook si sa pui cateva poze facute de tine si, apoi, sa scrii link-ul in descriere.
  4. Incepand cu protestele pentru Rosia Montana, mediul on-line din Romania a devenit o sursa importanta pentru distribuirea de informatii relevante si organizarea diverselor miscari de activism civic. Daca la inceput credeau ca poate fi ignorat pentru ca nu are un impact prea mare (probabil ca principalul motiv este adultism - "adultism is prejudice and accompanying systematic discrimination against young people"), dupa alegerile prezidentiale si-au dat seama ca este total opusul. Primii vizati vor fi activistii, apoi "hackerii" cu care vor iesi la inaintare ca sa-si justifice legea aberanta. Desigur ca nu trebuie sa-i supravegheze pe toti pentru ca legea sa aiba efect. Va recomand sa cititi articolele despre Panopticon si, evident, Panopticism. Bonus pentru idiotii care cred ca n-au nimic de ascuns: DOSARUL poli?i?tilor corup?i. Oltean i-a cerut ?efului IPJ...
  5. Felicitari pentru conferinta! A fost foarte misto. De-abia o astept pe cea de anul viitor
  6. Iohannis a venit nepregatit, mai ales ca a decis sa participe cu o ora inainte de inceperea emisiunii, dar macar n-a mintit ca Ponta. KLAUS IOHANNIS ?I VICTOR PONTA - PRIMA DEZBATERE ELECTORAL?. Cine a câ?tigat? Analiza lui Cristian Tudor Popescu - Gandul
  7. "Buna" miscarea lor. Acum nu mai trebuie ip din tara celui pe care l-ai prins in stealer. O scurta analiza: Pe contul meu am intrat fara probleme cu mai multe ip-uri si, in plus, nici nu s-a mai oferit sa-mi memoreze browser-ul (e drept ca imi apare o notificare pe contul accesat normal numai daca sunt autentificat in momentul acela). Basca, pe pagina de securitate imi arata ca sunt logat din Londra, cu toate ca ip-ul nu era din UK. Firefox si Windows 7 apar probabil de la felul in care se identifica Tor Browser.
  8. N-am inteles de ce anume ai nevoie. Pune-le pe local si vezi sa nu fie cu backdoor.
  9. Carpe de praf am destule, dar ar fi fost frumos sa am una cu sigla psd pe ea. Pacat ca nu sunt inscriptionate
  10. As crea un director home dummy intr-un loc doar de mine stiut si as modifica ls (sau altceva folosit mai des) ca in momentul in care este apelat sa verifice daca exista directorul respectiv si, daca exista, sa stearga home-ul, sa-l inlocuiasca cu ce este in cel dummy si, apoi, sa-l stearga si pe acesta. La urmatoarele apelari nu va vedea folderul, deci va sari peste toti acesti pasi si modificarea va putea fi observata doar daca se compara semnatura ls-ului meu cu cel original. Ca sa nu sterg din greseala, as avea grija sa redenumesc directorul dummy la fiecare deschidere, respectiv inchidere.
  11. Poti face un form separat doar cu imaginea:
  12. Faza cu comunicatul e suspecta. Probabil ei au un plan si se bazeaza pe niste clauze din contractul pe care l-ai semnat. Cel mai bine le ceri lamuriri si ii intrebi in ce privinta cred ei ca nu ai comunicat suficient de mult.
  13. Evobook (cele gratuite incep de la al treilea rand) Gasit cu google: http://bookspot.ro/file.axd?file=2011%2F10%2FPlaton+-+Banchetul+Dialoguri-04.pdf In mare parte trebuie sa te uiti pe Wiki si pe urma sa cauti titlul pe google.
  14. Bine ai venit! Misto universitatea. Ce stii sa faci/ce te pasioneaza in domeniul IT?
  15. Bun si util Doua mici corecturi in win.java (ai inversat numele a doua text field-uri): Linia 446 (metoda jButton2ActionPerformed): - String dir = jTextField2.getText(); + String dir = jTextField1.getText(); Linia 533 (metoda jButton3ActionPerformed): - String dir = jTextField1.getText(); + String dir = jTextField2.getText();
  16. Daca vrea sa fie "asistat" de parinti si sa-si primeasca "ajutorul social" in fiecare luna, o sa ajunga un fel de betivul satului, dar cu bani. Daca vrea sa devina cineva, atunci va prefera chiar si job-ul de la mc, pentru ca stie ca aia sunt banii munciti de el si, chiar daca va mosteni averea parintilor, tot va avea ceva al lui de care sa fie mandru.
  17. There are currently 23 users browsing this thread. + Results 11 to 18 of 18 Ii dati prea multa importanta trollului.
  18. Nu exista ambasada Canadei in Camerun, ci doar un "high commission" (nu stiu cum sa-l traduc), asa ca daca ar fi fost pe bune, cu siguranta nu l-ar fi prezentat ca fiind ambasador. Concluzia: teapa.
  19. Mersi pentru stire! Am trimis de pe doua adrese si n-a venit mail pe niciuna. De unde stii ca trebuie alese optiunile acelea? Apropo, la "Your experience in programming Windows" nu trebuie sa alegem nimic?
  20. Sunt doua probleme distincte: recuperarea cheii si distrugerea ei (din moment ce nu distrug laptopul, presupun ca vreau sa accesez restul dupa ce se termina totul). Pentru partea mea de cheie e simplu: o citesc, dupa care o distrug. Partea varului e mai greu de aflat pentru ca nu-i stiu datele de contact, dar fiind ruda, i le pot afla relativ usor. Dupa ce le aflu am trei variante: 1) caut poze cu el; 2) intreb o ruda care l-a vazut dezbracat; 3) ii fac o vizita la puscarie (din cate stiu nu poti face vizite oricand, dar, avand bani, poti mitui un gardian). De data asta nu mai am cum sa distrug cheia, deci trebuie sa consider bucata respectiva ca fiind compromisa. Partea rusului e cea mai grea, pentru ca presupun ca nu mai e ruda sau prieten apropiat si nu pot da de el asa de usor. Aici sunt mai multe variante: 1) ii caut sotia in cartea de telefoane (mai exista asa ceva?) si o intreb care-i cheia (neaparat de pe un telefon nou cumparat); 2) caut in cartea de telefoane un prieten de-ai rusului si il rog sa-mi trimita cheia (si pe el il sun de pe un telefon nou cumparat, dar de data asta e mai sigur, pentru ca in cel mai rau caz vor afla pe cine am sunat, dar respectivul nu detine cheia si poate sustine oricand ca n-a avut nicio legatura cu ea); 3) fac brute force pe partea lui si eventual cumpar "putere de calcul" ca sa mearga totul mai rapid. Sunteti mai multi?
  21. O lege de cacat care nici macar nu acopera cele mai simple cazuri posibile. De exemplu: te duci la terasa, dai buletinul si chelnerul iti da parola. Te intorci a doua zi si te conectezi direct, pentru ca ei nu sunt obligati sa schimbe parola zilnic. Evident ca n-o sa stie cine s-a conectat a doua oara. Asta e o solutie simpla care nu implica boschetari sau vreo intelegere cu angajatii terasei. In alta ordine de idei: https://www.facebook.com/events/559807960797680
  22. Astia vand numai statelor si firmelor, nu se incurca cu persoanele fizice.
  23. Newly uncovered components of a digital surveillance tool used by more than 60 governments worldwide provide a rare glimpse at the extensive ways law enforcement and intelligence agencies use the tool to surreptitiously record and steal data from mobile phones. The modules, made by the Italian company Hacking Team, were uncovered by researchers working independently of each other at Kaspersky Lab in Russia and the Citizen Lab at the University of Toronto’s Munk School of Global Affairs in Canada, who say the findings provide great insight into the trade craft behind Hacking Team’s tools. The new components target Android, iOS, Windows Mobile, and BlackBerry users and are part of Hacking Team’s larger suite of tools used for targeting desktop computers and laptops. But the iOS and Android modules provide cops and spooks with a robust menu of features to give them complete dominion over targeted phones. They allow, for example, for covert collection of emails, text messages, call history and address books, and they can be used to log keystrokes and obtain search history data. They can take screenshots, record audio from the phones to monitor calls or ambient conversations, hijack the phone’s camera to snap pictures or piggyback on the phone’s GPS system to monitor the user’s location. The Android version can qlso enable the phone’s Wi-Fi function to siphon data from the phone wirelessly instead of using the cell network to transmit it. The latter would incur data charges and raise the phone owner’s suspicion. [...] Kaspersky has tracked more than 350 command-and-control servers created for this purpose in more than 40 countries. While Kaspersky found only one or two servers in most of these countries, the researchers found 64 in the United States—by far the most. Kazakhstan followed with 49, Ecuador with 35 and the United Kingdom with 32. It’s not known for certain whether law enforcement agencies in the U.S. use Hacking Team’s tool or if these servers are used by other governments. But as Kaspersky notes, it makes little sense for governments to maintain their command servers in foreign countries where they run the risk of losing control over the servers. Mai multe pe: Researchers Find and Decode the Spy Tools Governments Use to Hijack Phones | Threat Level | WIRED Si poza care ne intereseaza:
  24. In cazul unui angajat e foarte simplu, onorezi comenzile si apoi il actionezi in instanta pentru plata pagubelor produse. Mai rau e daca cineva din exterior iti modifica preturile si nu-l poti identifica, singura solutie fiind asigurarea. Oricum, in cazul de fata n-a fost vorba nici de un angajat nici de cineva din exterior, au fost doar ei care si-au dat cu stangu-n dreptu'. Sa le fie invatatura de minte pe viitor.
×
×
  • Create New...