Jump to content
hacksoft

Tableta Google Nexus de 8 inch ar putea fi produsa de HTC

Recommended Posts

Nu este prima data cand auzim despre o tableta Google Nexus cu display de 8 inch. Pana acum, insa, numele vehiculate pentru productia noii tablete a gigantului IT au fost, cum era de altfel de asteptat, Asus si Samsung. Iata ca HTC apare in prim plan, iar taiwanezii ar putea fi cei care sa propuna primul device cu ecran de 8 inch pentru Google.

HTC nu a fost printre companiile cu care Google a semnat parteneriate pentru realizarea smartphone-urilor sau tabletelor Nexus, iar compania lui Brin si Page a optat pentru Samsung si Asus (pe tablete), si LG pentru ultima generatie de smartphones, Nexus 5. Lucrurile par a se fi schimbat acum, daca informatiile publicate de Google reportedly to partner with HTC for 8-inch Nexus; less aggressive about tablet market se vor confirma. HTC ar putea fi producatorul primei tablete cu display de 8 inch ce va purta brandul Nexus. Pentru HTC ar fi o veste excelenta si o noua sansa de revenire din punct de vedere financiar.

htc-flyer-2.jpg

Se pare ca prima tatonare pe care Google a incercat-o pentru stabilirea unui parteneriat cu HTC a fost chiar in timpul colaborarii cu Asus pentru realizarea Nexus 7 (prima generatie). Pe atunci, insa, cei de la HTC au refuzat oferta Google din motive care tin de marketing-ul diviziei de smartphones, respectiv incercarea de a miza mai mult pe acest segment decat pe cel de tablete.

Care este experienta HTC pe aceasta piata? Cu totii stim ca HTC Flyer, un device cu un display de 7 inch lansat in mai 2011, s-a dovedit un esec. Asta nu inseamna ca HTC, cu expertiza dobandita pana acum, nu ne-ar putea furniza o surpriza placuta. Ba chiar am putea merge mai departe si am putea spune ca o tableta cu display de 8 inch, specificatii de top si design rafinat (nu putem sa nu ne gandim la HTC ONE M8) s-ar putea dovedi un adevarat hit comercial.

Si se pare ca nu vom avea prea mult de asteptat pana la confirmarea sau infirmarea celor de mai sus: Google Nexus 8 va fi lansata, cel mai probabil, in trimestrul trei al acestui an, adica in intervalul iulie - septembrie 2014. Oricum, se pare ca primele detalii oficiale despre Nexus 8 vor fi dezvaluite in iunie, in cadrul conferintei dezvoltatorilor Google, cand se asteapta si prezentarea noii versiuni a sistemului de operare, Android 4.5.

sursa : http://stiri-it.publicare.ro/

Edited by hacksoft
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...