Jump to content
hacksoft

Zvon: Facebook pregateste o moneda electronica

Recommended Posts

Posted

facebook-credits.jpeg

Umbla vorba-n targ ca Facebook se pregateste sa intre pe piata serviciilor financiare electronice. Deocamdata nu e nimic sigur dar sursele spun ca sunt la cateva saptamani distanta de lansarea unei monede electronice.

Pe de o parte, ideea lor nu e rea, cont de Facebook are multa lume, de ce nu l-ar folosi ca sa plateasca lucruri pe internet? Pe de alta parte ramane problema securitatii, eu parca n-as avea incredere sa-mi tin niste bani in contul de Facebook.

sursa : Zvon: Facebook pregateste o moneda electronica | Arena IT

• Moderators
Posted

Facebook e ca sa te joci si sa comunici cu ceilalti, nu pentru comert. Uite cateva probleme care pot aparea:

O sa puna confirmarea platii cu moneda prin email: Schimbi mailul sau dai recover la cel vechi si raspunzi la intrebarile de securitate (raspunsurile sunt de cele mai multe ori prin profilul de facebook).

O sa o minezi si pe asta: Baietii cu stealere or sa fie primii care sa se imbogateasca rapid datorita conturilor pe care le au deja.

O sa o cumperi pe bani reali: Care ar mai fi scopul? Sa o bagi in jocuri? Sa cumperi cadouri de rahat (cum e Starbucks Gift Card si celelalte) sa le dai prietenilor? La fel de bine poti sa le cumperi si pe bani reali.

In plus: Daca nu o sa poti sa monetizezi moneda virtuala (tare mi-e ca nu o sa poti sa faci din nou exchange 1:1 cu facebook sa le dai moneda lor de rahat si sa iti dea banii inapoi), atunci vor aparea site-uri de exchange, cum e cu bitcoin acum.

Posted

Daca or sa creeze ceva gen bitcoin (bineinteles ca vor face dupa sursa bitcoin, care e publica) eu ma bag sa investesc :) . Se va dezvolta si va creste pretul ca si bitcoinul.

Sunt in jur de 300 monezi facute dupa sursa bitcoin pana in momentul de fata si cam toate incep sa urce. Cine a fost pe faza la momentul lansarii acelor monezi si are rabdata cel putin 1-2 ani, nu va face mii de $ ci milioane de $.