Jump to content
smbgpla

Nu rîvni la Punctul meu! Tehnologia se uită la tine cum furi

Recommended Posts

Posted

Statul poli?ienesc e la un pas distan??. Acum o lun? jumate, în zona Lizeanu-Maica Domnului-Lacul Tei, pe o str?du??, a fost jefuit? o cas?. Ho?ii au fost prin?i a doua zi. Am stat de vorb? cu Florin, Dan ?i George, personajele implicate în evenimente. Dan ?i George sînt fra?i, Florin e un prieten al lor. George tocmai se întorsese în ?ar?, din Anglia, la ziua mamei lui. ?i-au l?sat casa ?i s-au dus cu familiile la aniversarea mamei. Au ajuns înapoi în fa?a casei la 20,45. ?i de aici începe povestea. S-o l?s?m s? curg?. Este despre tehnologie ?i despre puterea ei înfrico??toare.

Preambulul unei urm?riri ca-n filme

Dan: „U?ile erau date de pere?i ?i ne-am dat seama c? ne-au spart casa. Ne cur??aser?. Lui George i-au luat totul, bani, ceas, iPad. Am sunat imediat la Poli?ie, în zece minute a venit un echipaj de la Sec?ia 6, doi b?ie?i ?i o fat?, s? ne ia declara?iile alea care se fac la început. La noi, în Lacul Tei, mai precis pe Maica Domnului, jum?tate din cartier, partea cu case, ?ine de Sec?ia 6, partea cu blocuri de 7.

Florin: „George trebuia s? vin? la mine s? g?tim, o chestie de asta, îl a?teptam cu frigiderul plin, c? el e buc?tar, ?tii? Pe sear?, m? sun?: «Frate, mi-au spart casa, mi-au luat tot!». Zic: «No shit! ?i ce ?i-au luat?». Zice: «Pîn? ?i iPad-ul». Îi zic: «Aaa, dac? ?i-au luat iPad-ul, nu ?i-au luat nimic. Îl g?sim. B?i, d?-mi userul ?i ID-ul de Mac». Îmi iau laptopul, intru pe net, pe iCloud, le introduc ?i am fost surprins pl?cut cînd instant au ap?rut o hart? a Bucure?tiului ?i un punct ro?u care se mi?ca. L-am sunat: «B?i, vezi c? e în zon? pe la tine!»“

Cum se urm?re?te Punctul

Dan: „Frate-miu î?i activase sistemul de urm?rire pe iPad, c? se gîndea c?-l pierde în România, fiindc? e aiurit. ?i l-am localizat la dou? sta?ii de tramvai. Poli?istul cu care eram a zis: «Hai s? ne urc?m în ma?in?, c? poate îi prindem pe strad?». Nu i-am prins, c? erau ni?te magherni?e, intraser? în?untru, unde nu po?i s? te duci dup? ei dac? nu ai mandat. Între timp, se adunaser? ?ase echipaje de Poli?ie la noi, erau vreo zece poli?i?ti, vreo ?ase în curte, trei în buc?t?rie. Oamenii erau într-o dilem?, c? nu se a?teptau s? g?sim obiectul atât de repede. I-am sunat pe cei de la Apple s? îi întreb?m cît de mare e precizia sistemului ?i ne-au zis c? e un metru jumate. Po?i s? dai comanda de apropiere ?i vedeam cum se plimb? iPad-ul prin curte“.

...

Continuare:

Nu rîvni la Punctul meu! Tehnologia se uit? la tine cum furi | Revista Kamikaze