Jump to content
staticwater

Audio recorder

Recommended Posts

Pentru a utiliza aplicatia, este necesar sa aveti instalate pe computer o placa de sunet si un microfon.Sunetul înregistrat se salveaza ca fisier WAV in directorul curent. Numele fisierului: YYYY.MM.DD_hh.mm.ss.wav.

Pana acum nimic nou sub soare...Mai interesant este faptul ca programul incepe sa inregistreze automat, daca nivelul sunetului din camera depaseste o valoare predefinita, si opreste inregistrarea daca nivelul sunetului scade sub un nivel predefinit, mai mult de x secunde.

audiorec_zps17ef68e2.png

Si mai interesant este faptul ca lucrez la o metoda de separare a frecventelor(google: transformata fourier). Dupa ce pot izola o frecventa(o banda ingusta) de zgomotul de fond, cu mici modificari programul devine un "receiver"(inca nu e implementat). Daca intensitatea sunetului depaseste o valoare critica si frecventa e corespunzatoare, receiver-ul "se trezeste la viata" si dupa un protocol prestabilit downloadeaza informatii de la sender, pe calea aerului.

PS: Pentru a evita porcariile, formul este si va fi vizibil tot timpul, fisierele audio raman pe loc(fara "send to ftp", "send through email", etc... sa nu-mi cereti asa ceva). Nu vreau sa transform proiectul intr-un malware. Testat pe XP, Win7 + masina virutala:

VmWare(Settings->Sound card-->Connection-->Specify host sound card).

Cu timpul se poate porta si pe Linux, MAC, etc...

Download link:

AudioRecorder.exe download - 2shared

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...