Jump to content
wirtz

Medalii olimpice pentru elevii romani la MATEMATICA si BIOLOGIE

Recommended Posts

medalii-aur.jpg

Elevii romani au obtinut sase medalii (una de aur si cinci de argint) la a 55-a editie a Olimpiadei Internationale de Matematica, desfasurata in perioada 3-13 iulie, in Cape Town (Africa de Sud), informeaza HotNews. In urma rezultatelor, Romania s-a clasat pe locul 11 in lume si pe primul loc intre tarile Uniunii Europene.

Toti cei sase elevi ai echipei Romaniei au obtinut medalii. Astfel, Stefan Spataru a castigat medalia de aur, iar Paul Gabriel Musca, Teodor Andrei Andronache, Viorel-Andrei Bud, Simona Diaconu si Ioan Laurentiu Ploscaru au castigat medalii de argint. La competitie au participat 565 de elevi din 106 tari.

Elevii romani s-au intors cu medalii si de la cea de a 25-a editie a Olimpiadei Internationale de Biologie, desfasurata intre 4 si 13 iulie in Bali, Indonezia.

Mircea Dan Mirea a cucerit medalia de argint iar Maria-Teodora Ilie si Andrei Moldovanu au obtinut bronz. Din lotul olimpic al Romaniei a facut parte si Theodora-Alexandra Constantin.

La editia din acest an a Olimpiadei Interna?ionale de Biologie, au participat 244 de concurenti din 61 de tari, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Educatiei Nationale.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...