Jump to content
TheOne

Furt de date colosal: cat de mult valoreaza datele tale pentru infractori.

Recommended Posts

Posted

Conform concluziilor la care a ajuns compania americana Hold, aproape 1,2 miliarde de date inregistrate referitoare la conturi si care constau in nume de utilizatori si parole, sunt susceptibile a fi fost furate de un grup de hackeri rusi. Se crede ca aceste date au fost sustrase de pe 420.000 website-uri, care au ramas necunoscute pana la momentul actual. Tranzactiile cu date de autentificare pe conturi de email sau portaluri de cumparaturi online sunt o afacere extrem de profitabila pentru infractori. Valoarea de piata a acestui tip de date depinde de calitatea datelor inregistrate puse in vanzare. In urma unor analize a structurii preturilor de pe forumurile economiei subterane, G DATA estimeaza ca valoarea acestor inregistrari se apropie de 12 milioane de euro. Datele verificate pot sa aduca chiar o valoare semnificativ mai mare atacatorilor. G DATA ii sfatuieste pe utilizatorii de Internet sa-si schimbe imediat parolele folosite pe cele mai importante portaluri web precum, servicii de email, online shopping sau servicii de plata, si sa respecte masurile de siguranta.

Un anumit tipar folosit de utilizatori, este foarte periculos in cazul furturilor de date: utilizatorii de Internet folosesc adesea aceeasi combinatie de nume de utilizator si parola pentru a accesa un numar diferit de website-uri, lasand astfel descoperit un front larg de site-uri vulnerabile la atacuri in fata atacurilor.

Ce reprezinta o parola sigura?

Multi utilizatori isi creaza parole care sunt bazate pe detalii personale, pentru a fi mai usor de reamintit. Este un lucru pe care si atacatorii il anticipeaza. Adesea, parolele formate din numere scurte sunt usor de ghicit, prin simpla incercare de tastare a zilei, lunii sau anului nasterii victimelor. Alta metoda comuna de ajutare a memoriei este folosirea de nume de animale de companie sau ale partenerilor de viata, si este usor de folosit de catre atacatori.

Combinatiile de majuscule, litere mici si numere sunt mult mai sigure. Parolele sigure constau in cel putin opt caractere ce contin litere mici, majuscule si cifre.

Spre exemplu, daca cineva ar insira primul caracter al fiecarui cuvant, fiecare cifra si fiecare semn de punctuatie din urmatoare fraza: “Astazi, 11 august, am creat o parola sigura constand din 15 caractere”, ar crea urmatoarea parola: A,11A,acOpscD15C”.

Verificare de securitate pe trei niveluri de la G DATA:

  • Protectie antivirus: In multe locuinte sunt folosite dispozitive diferite pentru navigare pe Internet. Acesta este motivul pentru care utilizatorii ar trebui sa verifice securitatea tuturor dispozitivelor existente, desktop-uri, laptopuri, telefoane inteligente sau tablete. Toate dispozitivele ar trebui sa fie protejate de solutii moderne si actualizate de protectie antivirus.

  • Sistemele de operare si celelalte aplicatii: Toate actualizarile de securitate ale sistemului de operare si ale programelor instalate ar trebui sa fie descarcate si instalate fara intarziere. Aceasta va inchide bresele existente de securitate si va proteja in cazul viitoarelor atacuri.

  • Schimbarea parolelor: Utilizatorii afectati ar trebui, ca pe langa schimbarea parolelor de la casutele de email sa-si creeze parole noi pentru toate conturile care au legatura cu casutele de email, de exemplu, magazine online, conturi de online banking, platforme de socializare media sau website-uri de licitatii de vanzare. In special, pentru nu se stie sigur daca datele nu au ajuns in mainile infractorilor prin intermediul conturilor de email compromise.

-> Sursa: Furt de date colosal: cat de mult valoreaza datele tale pentru infractori

Posted

In ultima perioada, parca se face in special ca din 6 in 6 luni sau din an in an toata lumea sa isi schimbe parolele. Ai o sansa destul mare ca parola "noua" pe care ti-o schimbi, sa mai fie folosita de cel putin o alta persoana.

Parca s-ar face "o baza de date inteligenta" pentru stocarea parolelor deaa lungul timpului pentru un bruteforce asteptat (paranoia asta).

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...