Jump to content
kw3rln

Autoritãþile ruse se apropie de autorii troianului Pinch

Recommended Posts

Autoritãþile ruse se apropie de autorii troianului Pinch

Autoritãþile din Rusia i-au identificat pe autorii kit-ului de creare a malware-ului Pinch. Este de aºteptat sã urmeze arestãri în acest caz.

Pinch reprezintã un set de unelte pentru crearea de troieni despre care se crede cã a fost utilizat de scriitorii de viruºi pentru a infecta milioane de computere. Acesta este vândut pe piaþa neagrã a forumurilor frecventate de hackeri. Aceºtia au comandat o versiune a troianului ºi au obþinut ºi „asistenþã tehnicã” de la autorii programului. Forumurile hacker-ilor din Rusia au fost invadate de reclame la acest „serviciu”.

Compania rusã de securitate Kaspersky susþine cã autoritãþile ruse se apropie de cei care se aflã la originea malware-ului.

Nikolay Patrushev, directorul Serviciilor de Securitate Federale din Rusia, a spus cã autorii troianului Pinch au fost identificaþi ca fiind doi forumiºti, care îºi spun Ermishkin ºi Farkhutdinov. „Investigaþia se va finaliza în curând ºi va ajunge în faþa instanþei”, a spus Patrushev.

Oricum, aºa cum a remarcat Kaspersky, este puþin probabil ca acuzarea autorilor Pinch sã aibã un impact foarte puternic pe piaþa celor care realizeazã troieni pentru furtul de parole.

„Din pãcate, nu înseamnã cã noile variante Pinch vor dispãrea. Din pãcate, sursa codului acestui troian circulã pe internet ºi vom regãsi cu siguranþã

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...