Jump to content
twaste

Parkour

Recommended Posts

Momentan avem niste certuri [pr]intre clanuri si nu va pot da linkuri exacte cu clanurile...Inainte erau astea 2 mai importante:

Spitfire Clan ---> http://www.parkourglteam.tk/

SI

Zephyr Clan [Fost Parkour Galati] ---> http://parkourgl.uv.ro/

Sper sa rezolvam ce avem noi pe-aici cat de curand...Eventual mai puteti vedea ceva poze pe http://www.urbanfreeflow.com/ ...Peace out !

Link to comment
Share on other sites

Pt. Razvan:

ia fiole de algocalmin ca pt. mine au functionat.

Pt. nos:

(Parkour ii o competitie intre skateri sau clanuri de skateri.

indiciu: cum sunt jucatorii de counter si clanurile de counter)

noh pun ca gresheala sa nu zica eddie47 ceva. bine???

Link to comment
Share on other sites

Le Parkour (numit deseori si Parkour, PK) este o disciplina fizica de origine franceza, in care participantii incearca sa depaseasca un obstacol intr-un mod cat mai fluid si rapid.

"Le Parkour" cunoscut si sub numele de "l'art du d?placement", arta deplasarii, consta intr-o miscare continua neintrerupta, pe sub, in jurul si peste obstacole (naturale sau artificiale) din mediu ce ne inconjoara. Asemenea miscari pot fi vazute sub forma de alergare, sarituri sau catarari, precum si alte metode mai complexe. Scopul practicarii parkour este de a fi capabil sa iti adaptezi miscarile in orice situatie, in asa fel incat orice obstacol ai intalni sa il poti depasi cu capacitatile corpului uman.

Dupa cum zice David Belle, spiritul parkour este definit de notiunea evadarii si atingerii scopului, aceasta este ideea folosirii agilitatii fizice si al gandirii rapide pentru a iesi usor din situatii dificile, si pentru a fi capabil sa ajungi oriunde vei dori.

Totusi, fluiditatea si frumusetea miscarilor sunt deasemeni importante, spre exemplu S?bastien Foucan vorbeste despre "a fi fluid precum apa", o metafora folosita frecvent pentru traversarea unor obstacole cu ajutorul parkour.

Deasemeni, traceur-ul Jerome Ben Aoues explica in documentarul Jump London ca: "Cel mai important lucru este armonia dintre tine si obstacol, miscarea trebuie sa fie eleganta... Daca reusesti sa treci peste un gard elegant, acest lucru va fi armonios..."

Pentru unii oameni (in special non-practicantii), parkour este un sport extrem, pentru altii este o disciplina comparata mai mult cu artele martiale, altii vad parkour precum o forma de dans... un mod de a captura miscarile umane in cel mai frumos mod posibil. Parkour este deseori asociat cu ideea de libertate, intr-o forma prin care reusim sa depasim obstacole ce ne limiteaza... spre exemplu balustrade, scari sau ziduri.

In mod discutabil, esenta parkour nu are origini. In ocumentarul Jump London Sebastien Foucan afirma: "Free running a existat mereu, free running a fost mereu aici, doar ca nimeni nu ia dat un nume, nu a fost catalogat."... el face o precizare la omul preistoric afirmand: "pentru a vana, a urmari, a se misca, ei trebuiau sa practice free run."

Practicantii parkour-ului sunt numiti traceuri. Numele de "free running" si "free runner" au fost folosite frecvent de media ca un rezultat al folosirii lor in documentarul tv Jump London. In timp free running a fost folosit la scara larga de jurnalisti pentru a descrie modul parkour, dar a fost deseori folosit mai mult pentru latura media. Mai recent, termenul Freestyle Parkour a fost catalogat ca referinduse la o activitate care are in comun parkour, dar are miscari variate (precum flick-uri, rasuciri, si multe altele)

Pericolul este mereu prezent cand practici Parkour, dar este bine spus ca aceasta disciplina este atat de periculoasa pe cat o faci tu. Riscul de a te rani este maxim daca traceur-ul trece peste abilitatile sale, incearca manevre dificile pentru spectacol, sau este obosit si isi pierde concentrarea.

Practicarea parkour necesita o dedicare fizica si mentala extraordinara, si multi adera la ideea ca parkour este "un stil de viata..."

Link to comment
Share on other sites

<div class='quotetop'>QUOTE("koltzu")</div>

Pt. nos:

    Parkour ii o competitie intre skateri sau clanuri de skateri.

indiciu: cum sunt jucatorii de counter si clanurile de counter :@  

:@:@:@ ROTFL !! Deci asta e cea mai mare prostie care am auzit-o pana acum :@:@:@

Koltzu tu stii ce vb aici sau doar dai cu presupusu' ?:@:@

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...