Jump to content
TheOne

Esti protejat pe Mac OS ? Afla din ultimul test comparativ AV-Comparatives pe 2014

Recommended Posts

Sistemul de operare Mac incepe sa cucereasca si casele romanilor treptat, treptat si desi virusii sunt inca timizi si nu foarte multi, istoria recenta de atacuri prin troieni a demonstrat ca sunt o amenintare demna de luat in seama.

2m3pp91.jpg

Av-Comparatives a evaluat si certificat 8 produse de securitate pentru Mac OS si a tras cateva concluzii interesante pe care vi le prezint si eu mai jos.

Pentru inceput, functionalitatea pe Mac este redusa comparativ cu Windows-ul, insa lucrurile vor sta altfel in scurt timp, pe masura ce solicitarile vor fi mai mari.

S-a efectuat un test al detectiei anti-malware pe un set de 65 de mostre infectate. Doar patru programe antivirus au avut detectie de 100% si anume: avast! Free Antivirus for Mac, ESET Cyber Security Pro, Intego Mac Premium Bundle, Sophos Antivirus for Mac. Legat de alarmele false, niciunul din programe nu a generat astfel de alerte pe un set de programe si fisiere curate.

avast! Free Antivirus for Mac este un produs gratuit, cu o detectie de 100% si cu o interfata grafica usor de utilizat. Totusi cateva imbunatatiri pot fi facute, cum ar fi adaugarea unui buton ‘Fix all’ la finalul unei scanari. De asemenea duce lipsa de un meniu de tip Help pentru usurinta in utilizare.

Avira Free Mac Security este un produs gratuit, ce poate tine piept cu succes solutiilor contra cost si are o interfata grafica prietenoasa si usor de utilizat. Ca sugestii se recomanda adaugarea unei notificari in cazul detectiei virusilor si optiunea de a detecta virusii atat la accesare, cat si la executie prin componenta de protectie in timp real.

BitDefender Antivirus for Mac ofera in plus fata de motorul antivirus si un web shield, cu protectie anti-phishing pentru Safari, Chrome si Firefox. Are unele probleme in a sterge virusii inactivi de pe stick-urile USB.

ESET Cyber Security Pro pentru Mac a impresionat printr-o gama variata de functii: antivirus, firewall, parental control etc. Este de departe cel mai complex produs testat si isi pastreaza de asemenea si interfata grafica prietenoasa.

Intego Mac Premium Bundle contine antivirus, firewall, control parental, protectia identitatii, backup si control al intimitatii online. Este un produs cu o detectie foarte buna.

Kaspersky Security pentru Mac ofera si scanner web, alaturi de un control parental eficient si puternic. In plus contine si o tastatura virtuala.

Sophos Anti-Virus for Mac Home Edition are o detectie buna, cu o interfata grafica nu foarte prietenoasa.

Toate produsele au fost testate in amanuntime si detaliile complete le puteti vizualiza aici: AV-Comparatives Mac Reviews / Tests » AV-Comparatives

-> Sursa: Esti protejat pe Mac OS ? Afla din ultimul test comparativ AV-Comparatives pe 2014

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...