Jump to content
Whai_Nooa

okTurtles

Recommended Posts

Sistemul de criptare care iti protejeaza email-ul si update-urile social media este departe de a fi perfect, fiind relativ usor pentru hackeri sa va intercepteze informatiile folosind servere hackuite si spoofs pentru a accesa informatii personale.

Daca lucrurile vor evolua asa cum isi doreste Greg Slepak, curand vom avea o modalitate mai sigura de a ne trimite informatiile. Proiectul sau, okTurtles, foloseste blockchains (“tranzactia” de date pe care o vezi in schimburile virtuale precum Bitcoin), care iti vor permite sa comunici pe internet fara a risca sa fii atacat. Decat sa se foloseasca de securitatea website-urilor ce pot fi usor compromise, acest proiect le da user-ilor chei personale care ii ajuta sa deschida datele din blockchains. Nu exista o autoritate centralizata, si poti chiar sa iti rulezi propriul server daca nu ai incredere in ale altora. Cand va fi gata okTurtles, acesta va avea un add-on pentru browser, care te lasa sa folosesti aceasta autentificare pe orice site. De exemplu poti vorbi cu un amic, user okTurtle prin Gmail fara sa iti faci griji ca altcineva in afara de voi doi ar putea citi mesajele.

Tehnologia (DNSChain) este deja disponibila, dar va trebui sa mai asteptati o vreme pentru ceva mai usor de folosit; Slepack va lansa o campanie “in curand” pentru a ajuta demararea proiectului. De asemenea recunoaste ca sistemul functioneaza numai atat timp cat software-ul si cheile nu sunt compromise. Daca oricare dintre cele doua sunt sparte, esti la fel de vulnerabil ca toti ceilalti. Atata timp cat acestea raman sigure insa, okTurtles poate reduce sansele ca nepoftitii sa isi bage nasul in treburile tale.

Sursa: Zona IT | okTurtles, un serviciu care impiedica interceptarea datelor

Site: okTurtles + DNSChain :: Surveillance-free communication on your favorite websites

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...