Jump to content
ben20

Programare

Recommended Posts

Posted

M am sculat azi intr un fel si anume cu programarea :)) vreau sa invat ceva de viitor..ok ...inca nu stiu ce dar, ma sperie un gand..oare trebuie facultate pentru asa ceva ? adica stiu ca niste rezultate si proiecte ajungi pe primul loc si il detronezi pe cel cu facultatea dar din punct de vedere legal ? un programator din ziua de azi care nare nicio facultate de IT poate ajunge in pozitia celui care a facut faculteatea de IT ?

Si chiar un limbaj de programare de viitor ?

Posted

C++, Java sau Php astea sigur o sa fie cautate si in viitorul apropiat.

La treaba cu facultatea nu pot sa-ti raspund din experienta, dar pentru majoritatea persoanelor facultatea ii locul unde se perfectioneaza si aici nu ma refer la invatarea unui limbaj de programare.

Si oricum da bine la CV daca ai terminat o facultate.

Posted
Cum zicea si Mark Twain, nu lasa scoala sa stea in calea educatiei tale. Din perspectiva angajatorului conteaza calitatea umana si nu calitatea hartiei, asa ca un outsider ii poate lua locul unui natarau cu facultate.

nu-i chiar asa dau un exemplu nu din domeniul it : cunosc pe cineva care lucreaza aproape cel mai mult la o firma si totusi are salariul mai mic decat altul care sta si nu face nimic pentru ca n-are diploma

Posted

Aha as alege php :) nush de ce dar pe asta l as alege in legatura cu facultatea ideea e ca io o vad in felul urmator....cel ce te angajeaza te plateste pentru ceva ce tu nu cunosti cea ce inseamna ilegal..bine ca te poate angaja pe un proiect cu contract cu tot dar tu efectiv n ai diploma si in ziua de azi vai n ai diploma nu stii asa vad io....daca gresesc corectati-ma

Posted

Te-ai sculat prea tarziu :) , uite-te ce vine din India si ce potential au si ce salarii cer si pe cati $ lucreaza proiectele de pe rentacoder !

Luand in calcul ca mai toate firmele se muta prin asia ( India/Vietnam ) unde forta de munca e ieftina nu prea imi vine sa cred ca va mai fi rentabil in viitor sa fi programator ( asta daca nu esti guru ) !

Din pacate si asiaticii au acces la internet, desii nu ar fi fost asta o problema daca nu isi aratau fata de curve masculine si se apucau sa strice toate licitatiile de pe rentacoder.

Nu cred ca ti-ar convenii sa ai proiect de 750 de euro si sa vina un indian si sa-l ia pe 200 ! ;)

Posted

probabil nu m-ati inteles persoana despre care v-am povestit are cea mai multa experienta stie sa lucreze la aproape toate posturile din institutia respectiva dar totusi fara diploma pentru ca asa sunt standardele firmei are un salar cat cineva care-si roade unghiile :roll: .... probabil ca acest caz este posibil doar la institutiile care au filiale in toata tara