Jump to content
parazitu2009

Hackerii au lansat Goolag: Scanner bazat pe Google

Recommended Posts

Un grup de hackeri, denumit Cult of the Dead Cow (CDC – Cultul vacii moarte), a lansat un instrument bazat pe motorul de cãutare Google, pentru ca utilizatorii sã poatã vedea dacã site-urile lor sunt vulnerabile în cazul unui atac.

Unealta se numeºte Goolag, iar introducerea numelui de domeniu în respectivul program determinã returnarea vulnerabilitãþilor site-ului.

Techworld susþine cã noua unealtã „uºureazã eforturile utilizatorilor fãrã cunoºtinþe în domeniu de a urmãri vulnerabilitãþile ºi informaþiile sensibile de pe anumite site-uri sau domenii web”. Aceasta foloseºte motorul de cãutare Google ºi cuprinde specificaþii detaliate despre modul în care funcþioneazã.

„Nu este un mare secret faptul cã reþeaua de internet este platforma. Iar aceastã platformã are probleme de securitate. Scanner-ul Goolag oferã încã o unealtã pentru proprietarii de site-uri de a-ºi proteja proprietãþile. Am descoperit vulnerabilitãþi destul de serioase în timpul testelor aleatorii, desfãºurate cu scanner-ul în America de Nord, Europa ºi Orientul Mijlociu. Dacã aº fi în locul autoritãþilor, al unei mari corporaþii sau al oricui deþine un site de mari dimensiuni, aº descãrca acest program imediat ºi l-aº testa pe site-ul meu. Vulnerabilitãþile sunt serioase”, a spus Oxblood Ruffin, purtãtorul de cuvânt al grupului.

Sursa:http://www.chip.ro/

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...