Jump to content
dabesteva

FARC incearca sa obtina material pentru arme radioactive

Recommended Posts

Gherila FARC "negociaza cumpararea de material radioactiv necesar fabricarii armelor radioactive", a declarat astazi, la Geneva, vicepresedintele columbian, Francisco Santos Calderon, informeaza NewsIn.

Vicepresedintele a lansat acuzatia in Conferinta ONU pentru dezarmare, citand primele rezultatele ale anchetei asupra calculatoarelor lui Raul Reyes, numarul doi al FARC ucis intr-un raid pe teritoriul ecuadorian.

"Aceasta informatie care acum este atent verificata, cu asistenta internationala, arata ca, gratie puterii economice pe care le-o ofera traficul de droguri, gruparile teroriste constituie o grava amenintare nu numai pentru tara noastra, ci pentru intreaga regiune si America Latina", a subliniat Calderon.

Seful politiei columbiene, generalul Oscar Naranjo, a declarat astazi ca Chavez a oferit "finantare in valoare de 300 de milioane de dolari" rebelilor columbieni, bazandu-se pe datele din calculatorul lui Raul Reyes, numarul doi din FARC, ucis intr-un raid militar.

Responsabilul din politie a afirmat si ca gherila a obtinut 50 de kilograme de uraniu, ceea ce demonstreaza ca organizatia incearca sa desfasoare activitati teroriste la scara internationala.

Source:9am

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...