Jump to content
TheOne

Kaspersky Lab a organizat o dezbatere despre cyberbullying....->

Recommended Posts

Kaspersky Lab a organizat o dezbatere despre cyberbullying in cadrul Mobile World Congress 2015

Un studiu realizat de Kaspersky Lab in parteneriat cu B2B International arata ca aproximativ 22% dintre parinti nu verifica tipul de continut virtual pe care il acceseaza copiii lor, iar 48% dintre acestia sunt ingrijorati cu privire la agresiunile cibernetice la care pot fi expusi cei mici. Kaspersky Lab a organizat o dezbatere in cadrul evenimentului Mobile World Congress 2015, pentru a analiza aceasta situatie. Initiativa face parte parte dintr-o campanie globala pentru educarea si asistarea copiilor si a parintilor in lupta impotriva cyberbullying-ului (agresiunilor din mediul cibernetic).

„Internetul are multe beneficii, insa, din pacate, ofera posibilitatea unor utilizatori sa-si expuna trasaturile daunatoare, iar cyberbullying-ul a devenit o problema la scara larga,” a avertizat Eugene Kaspersky, Chairman si CEO Kaspersky Lab. „Pentru victime, impactul psihologic poate fi serios si durabil. Probabil ca nu exista o solutie strict tehnologica, insa trebuie sa discutam despre toate aceste lucruri si sa-i informam atat pe parinti, cat si pe copii, pentru a le permite sa se bucure de toate lucrurile bune pe care le ofera internetul,” a declarant Eugene Kaspersky.

„Cyberbullying-ul si, in general, toate tipurile de agresiuni afecteaza copiii si trebuie sa fie abordate dintr-o perspectiva holistica, implicand in discutie atat copiii si adolescentii, cat si parintii si profesorii,” a comentat Janice Richardson, Senior Advisor in cadrul European Schoolnet si Co-fondator Insafe. „Problema de baza este ca instrumentele noastre de comunicare au evoluat mult in ultimele decenii, insa tehnicile de utilizare nu au progresat in aceeasi masura,” a avertizat Janice Richardson.

Cercetarea Kaspersky Lab arata si ca intentiile bine intentionate ale adultilor de a oferi spatiu privat copiilor pot, de fapt, sa ii faca pe acestia mai vulnerabili la hartuirile si abuzurile din mediul online. De exemplu, doar 19% dintre parinti afirma ca ii au pe cei mici in listele de prieteni sau ca ii urmaresc pe retelele sociale si doar 39% monitorizeaza activitatile online ale celor mici. 38% dintre parinti au discutat cu copiii despre amenintarile din mediul virtual, procent care poate reflecta o lipsa de incredere si intelegere.

Studiul arata ca cei mici sunt reticenti in a marturisi ca sunt victime ale agresiunilor online: 25% dintre parintii ai caror copii au fost agresati in mediul virtual spun ca au aflat acest lucru dupa mult timp. Datele sunt ingrijoratoare deoarece abuzul in mediul virtual se poate extinde rapid si in viata reala, dupa cum au descoperit 26% dintre parintii afectati.

Impactul emotional pe termen lung poate fi semnificativ, iar parintii trebuie sa fie informati pentru a face demersurile necesare ca sa opreasca cyberbullying-ul. Studiul Kaspersky Lab arata ca 44% dintre parintii care au aflat ca cei mici sunt agresati au intervenit – in timp ce peste jumatate dintre parinti nu au luat masuri.

Poate fi dificil sa previi cyberbullying-ul, insa exista masuri simple care pot fi adoptate pentru a proteja copiii impotriva actiunilor de hartuire virtuala si de consecintele acestora.

De exemplu, setarile de confidentialitate din retelele sociale permit adultilor sa ii ajute pe cei mici sa controleze care sunt utilizatorii care le pot urmari postarile sau trimite mesaje private. Setarile de control parental integrate in aplicatii si in solutiile de securitate asigura protectie si un plus de liniste.

De asemenea, este important ca parintii sa comunice cu copiii lor si sa le explice importanta protejarii informatiilor confidentiale precum adresa, numarul de telefon, scoala sau numarul cardului de credit. In plus, copiii trebuie sa inteleaga ca este important sa stabileasca ce continut distribuie caror utilizatori si unde pot cere ajutorul in cazul in care sunt agresati sau hartuiti.

Mai multe informatii despre cyberbullying si sfaturi cu privire la protectia copiilor pe internet se gasesc pe portalul educational Kaspersky Lab: kids.kaspersky.com.

-> Sursa: Kaspersky Lab a organizat o dezbatere despre cyberbullying in cadrul Mobile World Congress 2015

Link to comment
Share on other sites

Interesant postul.... A punctat foarte bine pe acest subiect cum ca parintii trebuie sa le expice copiilor ce e bine si ce e rau.

Ar fi bine sa le explice ca la 5 ani nu ai ce face cu un telefon sau o tableta.. Un leagan sau un topogan sunt mult mai eficiente. ( Intelegi ce vreau sa zic. )

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...