Gio33 Posted April 24, 2015 Report Posted April 24, 2015 In primul rand, aveti grija la gluma asta de scam:Un coleg a primit urmatorul mail: evoMag.roSe poarta discount-urile CONSIDERABILE la cele mai SCUMPE laptop-uri!Fa o comanda astazi din magazinul nostru online si vei primi 71% reducere la produsele din fisierul alipitGaseste alipit fisierul cu produsele ce au 71% discount!633829254Toate cele bune,evoMag.ro romania Avea fisierul asta atasat: https://www.sendspace.com/file/npupywEste un "Win32/Rodecap.BJ"Aveti idee ce e mai exact?(da stiu, e penal facut, am postat doar ca sa atentionez lumea despre el si poate unii care au timp de analiza, sa se uite peste el, poate gasim cine l-a 'emis' )Mersi. Quote
D--ABLO Posted April 24, 2015 Report Posted April 24, 2015 Exact formatul de fisier (*.pdf____________.exe) am primit si eu de vreo 5 ori pana acum si se pare ca cineva chiar insista. Mai ciudat este ca in denumirea mailului era si numele meu... Pe toate le-am scanat cu virus total si desigur ca aveau trojan. Nu zic ca ar fi vreo legatura cu mailul de mai sus dar se pare ca e sport national cu genul asta de scam.... Quote
Gio33 Posted April 24, 2015 Author Report Posted April 24, 2015 Pe mine m-a amuzat ca este extrem de prost facut virusul ala, nu icon sa fie credibil ca e pdf, nu extension spoofing, nu binding in pdf (plm, sunt o gramada de exploituri publice de bind exe in pdf , download and execute etc) ... Cat despre nume in email, nu e deloc greu, daca el are baza date cu email + nume.. cat de greu o fi sa dea un echo si la numele tau din database. Quote
WolfUniqe Posted April 25, 2015 Report Posted April 25, 2015 lame ma intreb daca pica careva in plasa dar presupun ca da... Quote
nonimporta Posted April 25, 2015 Report Posted April 25, 2015 (edited) Da ping la cateva siteuri cred ca omu` incearca sa faca seo si un stealer care trimite la o adresa de email mai exact. Edited April 29, 2015 by nonimporta Quote