shinnok Posted March 28, 2008 Report Posted March 28, 2008 Am facut putin browsing al forumului si nu am vazut nicaieri un post legat de Alternate Data Streams,desi stiu ca este destul de veche faza,exista o probabilitate destul de mare ca multi dintre voi sa nu o stiti .Alternate Data Streams sunt dupa cum probabil ati ghicit din nume niste stream-uri de date ce pot fi asociate oricarui fisier apartinand sistemului de fisiere NTFS.Orice fisier NTFS are un stream de date fara nume insa poate avea oricat de multe stream-uri cu nume.Aceste stream-uri cu nume sunt prezentate in continuare.Cea mai buna metoda de a va arata ce sunt stream-urile si cum se folosesc este prin practica.Asa ca deschideti cmd.exe,apoi navigati intr-un director dorit(sau faceti unul nou test,nu conteaza).Apoi creati un nou fisier ruland notepad test.txt si scrieti in el "Text normal ce poate fi citit de oricine."(sau orice doriti voi) si apoi salvati-l.Pentru rapiditate puteti executa "echo Text normal ce poate fi citit de oricine. > test.txt".Apoi deschideti din nou fisierul pentru a va asigura ca textul este acolo."notepad test.txt" sau "type test.txt".dati si un dir si retineti dimensiunea in bytes.Dupa care introduceti urmatoarea comanda "echo Text ascuns pe care nu il poate citi oricine. > test.txt:streamascuns"Acum deschideti din nou fisierul test.txt cu notepad sau type si vedeti ca nimic nu sa modificat.Dati din nou dir si vedeti ca dimensiunea nu sa modificat deloc.Apoi ca sa vedeti continutul stream-ului cu nume asociat fisierului puteti alege una din cele doua metode:more < test.txt:streamascuns sau write test.txt:streamascunsMotivul pentru care nu puteti folosi din nou notepad este ca acesta nu a fost programat cu suport pentru ADS.Deasemenea pentru a va putea juca cu stream-urile trebuie sa folositi programe care suporta NTFS ADS cum ar fi more,echo,write(wordpad).In felul acesta puteti ascunde orice fel de mesaje sau chiar fisiere in interiorul stream-urilor cu nume.Merita mentionat faptul ca stream-urile se pastreaza doar cat timpul fisierul este pastrat pe acelasi sistem NTFS.Cu alte cuvinte il puteti muta sau copia unde vrei voi pe partitiile voastrea NTFS dar daca il copiati pe o partitie FAT,EXT2,EXT3 sau il trimiteti prin messenger sau orice alta operatie de genul acesta acele stream-uri se pierd.Cam atat despre Alternate Data Streams...va las pe voi sa va dati seama care este puterea acestui feature inclus de Microsoft in NTFS.Pentru mai multe informatii dati si voi un Google cu NTFS Alternate Data Streams ...stiti voi "I will ask Google before asking dumb Questions.I will ask Google before asking dumb questions...." Quote
Vhaerun Posted March 29, 2008 Report Posted March 29, 2008 Motivul pentru care nu puteti folosi din nou notepad este ca acesta nu a fost programat cu suport pentru ADS.Sa mori tu ? In cazul tau , se aplica "I will search google before I post stupid things" Quote
shinnok Posted March 29, 2008 Author Report Posted March 29, 2008 Ia executa urmatoarea secventa :C:\Users\Shinnok>echo text > file.txtC:\Users\Shinnok>type file.txttextC:\Users\Shinnok>echo ascuns > file.txt:streamC:\Users\Shinnok>notepad file.txt:streamC:\Users\Shinnok>more < file.txt:streamascunsC:\Users\Shinnok>notepad file.txt:stream.txtSi atunci ai sa vezi ca in cazul meu am dreptate.In cazul tau a functionat pentru ca ai dat extensie la stream atunci cand ai scris in el.Iar atunci notepad-ul functioneaza.C:\Users\Shinnok>echo text > file.txtC:\Users\Shinnok>type file.txttextC:\Users\Shinnok>echo ascuns > file.txt:stream.txtC:\Users\Shinnok>notepad file.txt:streamC:\Users\Shinnok>more < file.txt:streamascunsC:\Users\Shinnok>notepad file.txt:stream.txtSi nu mai raspunde asa in sictir(este a 3-a oara cand imi raspunzi numai mie asa) ... uitandu-ma la posturile nu am vazut nimic interesant de pe urma ta...esti ca un fel de leech...asa ca putin respect fata de cei care posteaza cate ceva. Quote
Vhaerun Posted March 29, 2008 Report Posted March 29, 2008 Arata-ne ceva facut de tine , si atunci poate o sa iti arat ceva respect . Nu posta ceva ce se stia de cand lumea .By the way : daca te uiti la sectiunea de programare si tutoriale , poate gasesti si ceva facut de mine ( care nu e tradus , sau luat de altundeva ) Quote
shinnok Posted March 29, 2008 Author Report Posted March 29, 2008 Tot ce am postat pana acum imi apartine dar daca ai gandirea atat de ingusta incat sa zici ca daca nu eu am dezvoltat sistemul NTFS ca sa adaug acest feature sau ca nu eu am gasit acest ADS prima oara sau orice altceva ce iti mai trece prin cap atunci nu am dreptul sa postez despre acel lucru se pare ca nu prea ai ce cauta pe forumul asta.Daca esti suparat pe lume sincer ...abtinete...pentru ca noua...cel putin mie chiar nu imi/ne pasa.Important pe astfel de forumuri nu este numai ceea ce creeam este si ceea ce stim si vedem si putem sa le aratam si altora.Nu poti sa descoperi fara sa stii.Nu poti sa stii fara sa vezi.Nu poti sa vezi fara sa ti se arate.Tine minte.Sau dispari. Quote