Vehuiah Posted November 3, 2015 Report Posted November 3, 2015 Salutare, ma joc prin wordpress si vreau sa stiu cum pot sa trimit comenzi catre o baza de date cand apas pe un buton. Alte detalii:Am o pagina care genereaza posturi random alegand la intamplare un id dintr-un tabel 'Posts' si incerc sa incrementez integerul pentru likeuri de la id-ul ales. Quote
K0mmendante Posted November 3, 2015 Report Posted November 3, 2015 Presupun ca te descurci de aici.<script type="text/javascript"> $(document).ready(function() { $("#LikeButton").click(function(){ //Preiei valoarea idului cu php var idOfPost = <?php print $id; ?> /* var idOfPost = $("#id_post").val(); // sa iei valoarea dintr-un form sau select, input etc. var idOfPost = $("#id_post").text(); // metoda aceasta este exact opusa la prima, nu pot lua valoarea din select, input s.a.m.d in schimb o preia pe cea dintre tag. */ $.ajax({ //metoda este de tip POST deoarece trimiti date la un fisier, daca faceai ceva de tipul request foloseai GET. method: "POST", //linkul de la fisier url: "like.php", //Tipul de date care le preia din pagina like.php dataType: "text" //Aici datele, defapt trimiti idul postului data: { id: idOfPost} beforeSend: function(){ // Inainte de a trimite date la fisierul like.php poti afisa un loader ceva. } }).done(function() { //Probabil un custom modal de la boostrap in care sa afisezi ca a dat like si ca blabla }); }); });</script><?php if(isset($_REQUEST['SERVER'] == 'POST')){ //Validezi sa fie de tip integer $id = filter_var($_REQUEST['id'], FILTER_VALIDATE_INT); $connection = mysqli_connect("localhost","user_sql","password_sql","db_wp"); //Verificare conexiune if (mysqli_connect_errno()){ Print "Failed to connect to MySQL: " . mysqli_connect_error(); } //Faci update la un field existent si incrementezi cu +1 $sql = mysqli_query($connection, "UPDATE `TABLE_NAME` SET `like` = `like` + 1 WHERE `id` = '".$id."'"); }?> Quote
Vehuiah Posted November 3, 2015 Author Report Posted November 3, 2015 Multumesc mult! O sa incerc sa fac o variabila oppinion si ,in functie de ce buton apasa like/dislike, sa ia valoarea +-1. Iar apoi sa am in query 'like'='like'+oppinion. Quote
K0mmendante Posted November 3, 2015 Report Posted November 3, 2015 Ca sa iei idul postului faci asa.<?php $postid = get_the_ID(); ?> Quote