Lumea s-a schimbat. Au aparut tot felul de servicii si scheme de facut bani:
offshore bulletproof hosting - vps, vds
mobile proxy 5g
retele de proxy-uri/vpn-uri bulletproof
one time sms
ransomware
malware
dnm
platforme de spam retele sociale dm-uri/reclame
ferme de boti cu ai
dumpuri de CC-uri, bank logs, identitati...
frauda / scamuri
money laundering (cash app, venmo, etc.)
0dayurile nu sunt profitabile ca sunt cumparate de servicii asa ca nu se fac din ele bani.
Am un tovaras din ucraina care s-a mutat in romania din cauza razboiului. Tipu are o platforma de sms-uri. Face peste 100 de mii de coco profit pe luna.
Stiu un roman in Elvetia de vinde cartele sim cu credit anonime prin posta spre toata europa si face o caruta de bani.
Repet, cei care nu se ocupa full time de hackareala si nu invata din mers cum functioneaza sistemul financiar international si nu studiaza tehnicile folosite de fbi/interpol/europol, sau nu studiaza cum se spala banii vor fi prinsi si extradati. In functie de ce magarii au facut... unii primesc 5 ani, altii primesc pe viata.
Majoritatea hackerilor romani din anii 2000 s-au ocupat cu cardeala. Te puteau prinde foarte usor pe vremea aia. Sagetile erau filate si cei de la bcco (diicot) vedeau cu cine se intalneste, ascultau telefoanele (ca nu discuta nimeni e2e pe vremea aia ) si era suficient sa te bage la grup organizat. Majoritatea hackarasilor nici nu stiau despre antifilaj/contrafilaj. Sagetile de regula se duceau glont la atm-uri - eventual si cu cate 1-2 telefoane pornite prin buzunare. Dupa ce scoteau banii cash se duceau glont acasa sau la sefu. Oricum dupa filaje faceau si o perchezitie si prindeau sagetile cu cardurile clonate prin buzunar. Ce crezi ca faceau sagetile? Turnau tot in scris. Nici nu mai zic ca multi aveau pisicute, cd-uri si laptopuri necriptate prin casa. Iar aia de vindeau-uri dump-uri erau asa de prosti de foloseau western union si se duceau ei (sau niste sageti) sa scoata banii. Dupa ce scoteau banii de la WU isi cumparau ultimul model de BMW cu bani cash sau mai rau ii depuneau in conturile lor bancare. Baietii prin occident folosesc masti si buletine false daca au nevoie de western union. Prin anii 2000 rasareau punctele WU prin Dragasani, Pitesti, Valcea, Calea Mosilor mai rau ca ciupercile dupa ploaie. Acum nu mai foloseste nici dracu WU. Guess why ?
Hackareala in romania a murit din fasa. Mirajul banilor i-a atras pe hackarasii romani, dar erau condamnati din prima zi in care s-au apucat ca nu aveau access la informatie si se copiau unii pe altii. Internetul a fost si proiectat ca sa foarte fie supravegheat. Baietii foloseau messenger-ul pe vremea aia si yahoo avea protocol secret cu NSA-ul din anii 2000 sa furnizeze toate emailurile si conversatiile utilizatorilor. Hackarasii autohtoni isi riscau vietile inainte sa apara criptomonedele, sa foloseasca tor, servicii de proxy-uri platite anonim si s-au apucat toti in grup de cardeala de pe calculatoru propriu din apartamentu parintiilor fara sa stie de compartimentarea identitatii online. Internetul a fost proiectat de americani sa fie impotriva hackerilor. Scolile de formare a hackerilor de la mitica nu i-a invatat mai nimic. S-au dus ca boii si au iesit ca vacile. Cred ca o vina majora o au si institutiile romane. Trebuiau ca institutiile de forta romane sa ofere publicului access la metodele cum sunt identificati si arestati hackerasii autohtoni. Americanii barem publica o parte din documente si pot sa fie frunzarite. La unele cazuri importante poti citii toata transcrierea procesului redactata de grefiera si poti vedea toate dovezile de la tribunal. In anii 2008-2010 institutiile de forta din romania incarcau videoclipuri pe youtube de 20-30 de minute cu descinderile mascatiilor. Acum ei incarca video-uri de 10 secunde din care 8 secunde ne arata masinile mascatiilor cum ies pe poarta institutiilor. Criminalitatea cibernetica o sa existe tot timpul, barem institutiile sa fie transparente si sa invete oile cum sa se protejeze ca sa nu mai fie atatia romani extradati si faca cozi prin puscariile de aici.
bafta